NEMAR I NEODGOVORNOST

Policija provela kontrolu prometa na Grobniku i Kukuljanovu: Čak sedam vozila zatečeno bez registracije

Vladimir Mrvoš

Snimio: Mateo Levak

Snimio: Mateo LevakRIJEKA – Policijski službenici prometne policije su u srijedu, 20. listopada, na području Kukuljanova i Grobnika proveli pojačani nadzor vozača, putnika i vozila. Tako su tijekom šest sati akcije, od 9 do 15 sati, ukupno kontrolirali 178 vozila, od kojih je 131 osobno vozilo, 29 teretnih vozila, 14 motocikala i četiri mopeda,  te je pri tome utvrđeno sveukupno 83 prekršaja vozača. Od navedenih prekršaja, najveći broj njih 47,  odnosi se na nekorištenje sigurnosnog pojasa u vožnji gdje je sankcioniran 41 prekršaj vozača osobnog vozila i šest vozača teretnih vozila, a jedan je vozač sankcioniran i zbog nepravilnog smještaja djeteta u sigurnosnoj sjedalici.


Osam prekršaja vozača su evidentirani zbog nepropisnog korištenja mobitela, dok ih je sedam prekršajno kažnjeno jer su upravljali s neregistriranim vozilima i četvorica koji su upravljali vozilima s nevažećom prometnom dozvolom. Trojica vozača su pak zaustavljena u vožnji u vrijeme dok im je na snazi zabrana upravljanja vozilima, a dva prekršaja su evidentirana i zbog tehničke neispravnosti teretnih vozila.
Nadzorom su zabilježena i dva prekršaja vozača koji su zatečeni u vožnji prije stjecanja prava na upravljanje, kao i  prekršaj nepropisnog pretjecanja (preko obilježenog pješačkog prijelaza) te osam ostalih prekršaja.  U šest sati nadzora iz prometa je isključeno pet vozača i devet vozila. Svi zatečeni prekršitelji su sankcionirani prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, ali i sedam vozača u skladu sa Zakonom o obveznim osiguranjima u prometu.
Iz policije najavljuju da s ciljem ostvarenja veće razine sigurnosti u prometu ovakve akcije u prometu nastavit će se i u sljedećim danima na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske.