UŽASAN ZLOČIN

Policija objavila detalje masakra na Cetinju: Ubojica je prvo ubio dvoje djece i njihovu majku, a onda nastavio krvavi pohod

P. N.

On je, tom prilikom, upotrebom vatrenog oružja – lovačke puške - lišio života dvoje djece, jedno starosti osam, a drugo jedanaest godina i ranio njihovu majku koja je u medicinskoj ustanovi podlegla povredama.



Direktor Uprave policije Crbe Gore Zoran Brđanin uputio je priopćenje povodom višestrukog ubistava na Cetinju, javlja RTCG.


Potvrdio je da je danas ubijeno 11 ljudi, među kojima i dvoje djece te otkrio nove detalje krvavog pohoda Vuka Borilovića, 34-godišnjaka iz Crne gore.


“Danas je tragičan dan ne samo za Cetinje, nego za cijelu Crnu Goru.




Ljudski životi su najvrijedniji i nenadoknadivi, a danas smo izgubili 11 građana i građanki, među kojima i dvoje djece.


Suosjećam sa porodicama stradalih i u svoje lično ime i u ime Uprave policije upućujem im na ovaj način izraze najdubljeg saučešća, a pošto u trenutku ovog događaja nisam bio u Podgorici, poći ću večeras i na Cetinje. Takođe, nadam se da će se povrijeđeni brzo i uspješno oporaviti.


Prema za sada poznatim okolnostima, danas oko 15.30 časova tridesetčetvorogodišnji muškarac V.B., sa Cetinja, pucao je na obitelj, čiji su članovi boravili u postorijama njegove kuće kao podstanari u naselju Medovina. On je, tom prilikom, upotrebom vatrenog oružja – lovačke puške – lišio života dvoje djece, jedno starosti osam, a drugo jedanaest godina i ranio njihovu majku koja je u medicinskoj ustanovi podlegla povredama. Potom je izašao i pucao iz istog vatrenog oružja na stanovnike ovog naselja te je lišio života još sedam osoba, a ranio šest.


Po pozivu građana, na lice mjesta su upućeni policijski službenici kojom prilikom je u razmjeni vatre teško ranjen jedan policijski službenik.


Za sada nije jasno što je potaklo V.B. na ovako gnusan čin, kojom prilikom je i sam lišen života.


Ubio ga sugrađanin, a ne policija?

Crnogorska tužiteljica Andrijana Nastić izjavila je za TVCG da je ubijeno dvoje djece, što je potvrdio i šef policije, a nova informacija je da postoje sumnje da je ubojicu ubio sugrađanin, a ne policija kako su mediji izvještavali ranije. Za to se još čeka službena potvrda.

Naglašavam da se okolnosti cjelokupnog događaja, uključujući i lišenje života V.B. i dalje utvrđuju, a javnost će, posredstvom medija, biti obaviještena o svim detaljima.


Želim i da izrazim nadu da više nikad nećemo svjedočiti ovakvoj tragediji u Crnoj Gori. Vjerujem da svi poštujemo bol porodica, a zahvaljujem medijima na korektnom odnosu u dosadašnjem izvještavanju i apelujem da se sa maksimalnim oprezom nastavi izvještavanje”, naveo je Brđanin.