ZATUKAO ŽENU

Počelo suđenje Romanu Brnadi za ubojstvo koje je šokiralo Rijeku: “Izašao je s nekim osmijehom, kao da nije bio u svom tijelu”

Šarlota Brnčić

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak

"Zatvorili smo vrata kako ne bi pobjegao, ali on je uspio izvući kvaku. Izašao je van s nekim osmijehom, kao da nije bio u svom tijelu, kao da su to dvije različite ličnosti", rekao je danas na suđenju svjedok.U riječkom Županijskom sudu započelo je suđenje 37-godišnjem Romanu Brnadi, Zagrepčaninu koji je početkom veljače u kafiću “Pin” u samom srcu Rijeke mučki ubio 68-godišnju Darinku Krivec.


Brnada, koji je riječkoj javnosti poznat po uličnom pjevanju na Korzu, nesretnu ženu doslovno je “zatukao” te ju je, dok je ona bespomoćno ležala na podu, divljački nogama u najmanje deset navrata udario u glavu.


Nakon okrutnog ubojstva koje je šokiralo cijelu Rijeku sam je došao u policijski dom i to gol, kao od majke rođen, a po sebi je imao razmazanu krv.
Predsjednica Sudskog vijeća sutkinja Ika Šarić je uz prisutnost sudske vještakinje na današnjem prvom ročištu najprije potvrdila da je Brnada raspravno sposoban, te sposoban shvatiti što mu se stavlja na teret.


I sam optuženik je izjavio “terapija mi puno pomaže u odnosu na to kakav sam bio”.


Nakon što mu je pročitana optužnica iz koje je razvidno da je u trenutku teškog ubojstva koje mu se stavlja na teret bio u neubrojivom stanju komentirao je i to:


“Mene grozi to što čujem, što sam učinio u stanju besvijesti. Ja bih ako mogu šutio”, rekao je Brnada.


Posebno je bilo potresno svjedočenje 24-godišnjeg konobara koji je te nedjelje radio prijepodnevnu smjenu.


Mladić je posvjedočio kako su u početku žrtva i njezin ubojica normalno pričali i pili svoj čaj, te da su još naručivali, a onda se odjedanput Brnadi raspoloženje naglo promijenilo.


“Glava mu je počela padati po stolu i ispuštao je nekakve zvukove, kao da ga boli. Pitao sam ga da li treba pozvati hitnu na što je burno reagirao. Na to mu je ta gospođa rekla da sam dobar i da samo želim pomoći. Ispričao se i rekao da je dobro”, prisjetio se još uvijek pod dojmom svega proživjelog mladić.


Izgledalo je da će sve dalje ići dobro no nakon što su žrtva i Brnada počeli tražiti novac kojega očito u njegovom novčaniku nije bilo situacija je eskalirala.


“Tu je iz čista mira nakon što je opet loše izgledao skočio sa stolice i ulovio ju rukama za glavu. Stajao je iza nje, stavio joj je ruke sa svake strane ustiju i počeo ih razvlačiti. Zube joj je kidao… Ti zubi su padali. Lice mu je bilo takvo da su mu se vidjele samo bjeloočnice. Nogom sam ga pokušao odgurnuti od nje. Priskočio je i prijatelj te njegov kolega sa psom. Bilo je strašno. Za neopisati. Bili smo u šoku, ali smo ih uspjeli odvojiti.


Izašao sam van kako bih zvao policiju, a prijatelj je ostao unutra kada se odjednom vratio do nje, gurnuo ju, pa je pala u šank i počeo skakati po njoj. Meni se sve zamaglilo, tresao sam se. Svi smo bili u šoku. Nisam lud da više prilazim, jer sam se bojao za vlastiti život. Zatvorili smo vrata kako ne bi pobjegao, ali on je uspio izvući kvaku. Izašao je van s nekim osmijehom, kao da nije bio u svom tijelu, kao da su to dvije različite ličnosti”, rekao je danas na suđenju svjedok.