ODRŽANA SJEDNICA VLADE

Plenković: Vlada će razriješiti dužnosti ravnatelja VSOA-e Ivicu Kindera, imamo osobu za tu poziciju

P. N.

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

“Mi ćemo pronaći osobu koja ima određene vještine i ne sumnjam da ćemo pronaći takvu osobu u narednih nekoliko dana. Imamo osobu za tu poziciju. Djelatne vojne osobe nisu članovi političkih stranaka”, kazao je Plenković.Nakon Predsjedništva izjavu za medije daje predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković, javlja televizija N1.


Rekao je da je održana telefonska sjednica Vlade.


“Danas je održana telefonska sjednica Vlade, ponovno je za desetak lipa smanjena cijena benzina i dizela, plavi dizel ostao je zamrznut”, rekao je.
Plenković je rekao da su razmotrili pitanje ravnatelja VSOA-e te da je danas prvi put vidio izvješće, proučio, pročitao ga. “Potom sam zvao na sastanak ravnatelja, gospodina Kindera i usuglasili se da zbog više nego jasno uočene nezakonitosti niza djelatnika u okviru VSOA-e, da ćemo ga razriješiti dužnosti. Ne vidim tu njegovu korist, izravnu odgovornost.”


Dodao je da će Kinder biti razriješen kada mu se nađe zamjena.


“Mi ćemo pronaći osobu koja ima određene vještine i ne sumnjam da ćemo pronaći takvu osobu u narednih nekoliko dana. Imamo osobu za tu poziciju. Djelatne vojne osobe nisu članovi političkih stranaka”, kazao je Plenković.


Komentirajući Popis stanovništva rekao je da u njemu ne vidi ništa sporno.


Što se tiče INA-e, kazao je da će Vlada u utorak predložiti trećeg člana Nadzornog odbora. “I dalje se ostaje pri tome da će u srijedu dosadašnji članovi biti razriješeni bez optremnina.”


Komentirao je i rezultate izbora u Italiji: “Poštujemo rezultate, sukladno očekivanjima. Imaju više nego uvjerljivu većinu, čestitam pobjednicima. Nakon formiranja vlasti stupit ćemo u kontakt”.