VATRENA STIHIJA

Planula dva požara kod Vodica: Gore borova šuma i nisko raslinje među kućama

P. N., Hina

NL arhiva

NL arhivaVODICE – Danas u 14:22 zaprimljena je dojava o požaru otvorenog prostora na području Srime, izvijestila je Vatrogasna zajednica Šibensko-kninske županije.


Pola sata kasnije planuo je i drugi požar na Srimi, javlja Šibenik.in. Gore borova šuma i nisko raslinje među kućama, a gašenje je u tijeku.


Dva Airtractora iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga angažirana su u ponedjeljak u akciji gašenja požara na području Srime kod Vodica u Šibensko-kninskoj županiji, priopćilo je Ministarstvo obrane ((MORH).
Zračne snage su od 21. lipnja, kada je započela protupožarna sezona, pa do 11. srpnja sudjelovale u gašenju 14 požara i to sedam u Šibensko-kninskoj županiji, tri u Splitsko-dalmatinskoj županiji, dva u Zadarskoj županiji te po jednog u Primorsko-goranskoj županiji i Dubrovačko-neretvanskoj županiji.


Izvršeno je 17 izviđanja protupožarnim avionima u županijama priobalja. Zbog gašenja i protupožarnog izviđanja izvršena su 554 leta, izbačeno je 2689 tone vode i utrošeno je 12 litara pjenila.


Dva je puta bio angažiran i tim bezposadnih zrakoplovnih sustava “Orbiter 3”.