STRAVIČAN SLUČAJ

Pedofilija u Zadru: Učitelj optužen za pokušaj bludnih radnji nad dvoje djece, poznat je u kulturnim krugovima

P. N.

Ilustracija / Foto Arhiva/NL

Ilustracija / Foto Arhiva/NL

Policijske uprave šibensko-kninske proveli su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom u dobi od 50 godinaZadarska policija potvrdila je ono što se već danima “šuška” po gradu – provodi se istraga protiv nastavnika glazbene kulture zbog kaznenog djela bludnih radnji u pokušaju, piše Zadarski list. Riječ je o osobi poznatoj u kulturnim krugovima, koja već godinama obnaša niz istaknutih funkcija. Za pokušaj kaznenog djela prijavilo ga je dvoje djece, a policija zbog zaštite maloljetnika, a i počinitelja dok mu se nedjelo ne dokaže, ne želi otkrivati detalje.


– Zbog sumnje na kaznena djela iz domene kaznenih djela zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, policijski službenici Službe kriminalističke policije u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave šibensko-kninske proveli su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom u dobi od 50 godina. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenog  je nadležnim državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava te je osumnjičenik predan u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske.


Napominjemo kako o događajima u kojima su sudionici maloljetne osobe poštujemo zakonske odredbe Zakona o sudovima za mladež o tajnosti postupka, a prije svega zbog najboljeg interesa djece žrtava, ali i mladih počinitelja kažnjivih radnji te zaštite digniteta žrtve, stoji u odgovoru iz PU zadarske. Sudac istrage Općinskog suda u Zadru mu je odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela i mogućnosti utjecaja na svjedoke.