OBIJESNA VOŽNJA

Dvadesetogodišnjak uzeo majci BMW i jurio 254 km/h na ličkoj autocesti: Oboren crni rekord na A-1

Marin Smolčić

NL arhiva

NL arhiva

Vozilom marke BMW 320 D, u vlasništvu njegove majke, lijevom prometnom trakom upravljao je 20-godišnji Zagrepčanin koji je vozačku dozvolu dobio u svibnju prošle godine.GOSPIĆ Tek je danas Policijska uprava ličko-senjska obznanila podatak po kojemu je u petak navečer srušen rekord u divljanju na A-1 kojega je sa 252 km/h držao jedan češki turist.


Policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije – Kobre na 192. kilometru autoceste A1, su nedaleko od naplatne postaje Gospić u smjeru Zagreba, evidentirali nedozvoljenu brzinu od 254 km/h na mjestu gdje je dozvoljeno ograničenje od 130 km/h.


Vozilom marke BMW 320 D, u vlasništvu njegove majke, lijevom prometnom trakom upravljao je 20-godišnji Zagrepčanin koji je vozačku dozvolu dobio u svibnju prošle godine. S njim se u automobilu nalazio suvozač, također 20-godišnjak iz Zagreba.
Uz uvažavanje tolerancije mladić je prekoračio brzinu kretanja vozila za 97 km/h te mu je na mjestu događaja uručena Obavijest o počinjenom prekršaju zbog prekršaja prekoračenja brzine (novčana kazna 5000 – 15.000 kn i tri negativna boda) te zbog neprekidnog kretanja lijevom trakom, za što je predviđena novčana kazna od 2000 kn.