ZABRINJAVAJUĆA POJAVA

Dvadesetak danas oboljelih u Lici je cijepljeno, ima i onih koji su koronu već imali

Hina

SNIMIO: SERGEJ DRECHSLER

SNIMIO: SERGEJ DRECHSLERGOSPIĆ – U Ličko-senjskoj županiji je u posljednja 24 sata covid potvrđen kod 41 osobe, od kojih je njih 15 iz gospićkog Doma za starije, a neki od njih su inficirani drugi put ili pak nakon cijepljenja.


Ravnatelj gospićkog Doma za starije i nemoćne Ivan Bronzović potvrdio je Hini da oko pola oboljelih čine ljudi koji su cijepljeni ili jednom ili s obje doze cjepiva protiv covida, kao i pojedinci koji su covid već preboljeli. Među oboljelima je i nekoliko korisnika iz Petrinje, koji su nakon potresa smješteni u Gospić, dio procjepljen, dio ne.


Bronzović smatra ovo trećim valom epidemije i najavljuje za sutra testiranje svih korisnika, jer dio pozitivnih su dobili pozitivan test na manje pouzdanom antigenskom testu.
To je i razlog što će se do petka suzdržati od davanja točnih brojeva korisnika koji se smatraju reinficiranima ili inficiranima unatoč cijepljenju.


Od ostalih novooboljelih 14 je iz Gospića, osam iz Otočca, dva su slučaja iz Novalje i po jedan iz Senja i Vrhovina. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.


Aktivnih je slučajeva 221, a na bolničkim je liječenju 27 pacijenata.


U Ličko-senjskoj županiji  ukupno je dosad oboljelo 3610 osoba, 116 je umlih, a izliječenih je 3273.