PANDEMIJA NA KONTINENTU

Nova korona karta Europe: Najgora tamnocrvena boja je u Španjolskoj i Nizozemskoj, evo gdje je Hrvatska

P. N.

Foto ECDC

Foto ECDC

Promjena ima i to velikih, ali je Hrvatska u istoj poziciji kao i prošlog četvrtka - hrvatska obala je narančasta, a kontinentalna Hrvatska je i dalje u zelenom.Upravo je objavljena nova karta na stranici Europskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) , koja pokazuje kakvo je trenutno stanje u svim europskim zemljama s epidemijom koronavirusa i kakav je trenutni status u svakoj zemlji, kao i po pojedinim regijama.


Promjena ima i to velikih, ali je Hrvatska u istoj poziciji kao i prošlog četvrtka – hrvatska obala je narančasta, a kontinentalna Hrvatska je i dalje u zelenom.


Na karti je izmijenjen status Francuske, ova je zemlja s izuzetkom dvije središnje pokrajine, narančasta, kao i dijelovi Italije. Narančasta boja odnosi se i na veliki dio Grčke te veći dio Danske, kao i na manje dijelove Švedske i Finske.
U crvenom su Portugal s velikim brojem novozaraženih, te veliki dijelovi Španjolske, Irske, Luksemburga, također i trećina Nizozemske, ostatak Grčke te mali dio Danske.


Tamnocrvenu boja koju označava najgoru epidemiološku situaciju ima ostatak Španjolske i ostatak Nizozemske.


Boje za pojedina područja se određuju kombinacijom broja potvrđenih slučajeva zaraze u proteklih 14 dana na 100 tisuća stanovnika i postotka testirane populacije.