NAPASTOVALI DRUGE PUTNIKE

Njemačke željeznice zabranile vožnju vlakom Querdenkerima: To je kazna za nenošenje maski

Hina

Reuters

ReutersBERLIN – Njemačke željeznice (Deutsche Bahn DB) izrekle su prve dugoročne zabrane korištenja njihovih prijevoznih sredstava osobama koje su odbijale nositi zaštitne maske, prenose njemački mediji u nedjelju.


„DB je izrekao zabranu prometovanja njihovim sredstvima za više od deset osoba zbog višestrukog odbijanja nošenja zaštitnih maski“, rekla je glasnogovornica koncerna za dnevnik Welt am Sonntag.


Tim osobama u sljedećih šest mjeseci zabranjeno je koristiti prijevozna sredstva DB-a kako u međugradskom tako i u lokalnom prometu, a također im je zabranjeno ulaziti na željezničke kolodvore diljem zemlje.
Kod većeg dijela osoba kojima je izrečena zabrana prijevoza radi se o pripadnicima scene koja negira postojanja pandemije koronavirusa.


Oni su u prosincu na društvene mreže postavili video u kojem se bez zaštitne maske kreću jednim vagonom DB-a i pritom napastuju putnike s maskama.


U slučaju nepoštivanja izrečene zabrane DB se sprema podnijeti kaznenu prijavu zbog ometanja privatnog posjeda.


U Njemačkoj se od uvođenja prvih mjera u borbi protiv pandemije koronavirusa prošlog proljeća razvila i scena tzv. Querdenker (u slobodnom prijevodu: oni koji razmišljaju izvan uobičajenih okvira) koji se protive mjerama i na prosvjedima redovito negiraju postojanje pandemije.