GNJUSNI ZLOSTAVLJAČI

Njemačka policija raskrinkala seksualne predatore koji su podvodili djecu: Imaju čak 1.600 osumnjičenih pedofila

Hina

Foto arhiva

Foto arhivaBERLIN – Policija na jugu Njemačke okončala je istragu u slučaju jednog pedofilskog lanca te istražni materijal s podacima preko 1.600 osumnjičenih predala državnom odvjetništvu, priopćila je u petak policija u bavarskom Ambergu.


„Digitalni forenzičari su na temelju prijave pet mjeseci pratili razmjenu materijala s pedofilskim sadržajem preko jedne platforme za razmjenu poruka“, priopćio je Dominic Stiegler iz policije u Ambergu.


Na temelju prikupljenih podataka se zbog razmjene pedofilskog materijala sumnjiči preko 1.600 osoba u Njemačkoj, Švicarskoj, Francuskoj, Austriji i SAD-u. Njima prijete zatvorske kazne od najmanje jedne godine.
Prema priopćenju policije mnogi od sudionika u zatvorenim grupama za razmjenu materijala su maloljetnici.


„Pored osoba koje naginju pedofiliji ovdje se često radi o djeci i mladima koji neoprezno preko grupa za komunikaciju šalju ovakve slike te tako čine kaznena djela“, rekao je Peter Kraemer iz policije u Ambergu.


Njemačku posljednjih mjeseci potresa nekoliko velikih skandala povezanih sa seksualnim zlostavljanjem djece i raspačavanjem pedofilskog materijala.