AFERA BITLUCKY

Nestali Burazer i Travalja sa suprugom i zaručnicom: Objavljena nova procjena svote za koju su oštećeni ulagači

P. N.

Reuters

Reuters

Riječka tvrtka BitLucky je bila zadužena za “trejdanje” kripto valutama na centraliziranim mjenjačnicama (CEX) te je svoj zadatak uspješno obavljala sve do sredine svibnja kada su krenule priče o tome da je vlasnik izgubio sav kapital radi krivih potezaPortal kriptovijesti.net objavio je novu procjenu štete nastale u aferi oko pronevjere novca u riječkoj tvrtki BitLucky.


U članku koji smo objavili oko potencijalno najveće kripto prevare u Hrvatskoj špekuliralo se o iznosu od oko 70 milijuna dolara stvaran iznos je ipak mnogo manji. Riječ je ipak o puno manjem iznosu koji se procjenjuje na 15 milijuna dolara što je potvrđeno od strane grupe investitora. U članku koji je objavio jutarnji.hr špekulira se u iznosu od desetak milijuna dolara dok je vrijednost u kripto valutama nešto veća te varira ovisno o cijenama kripto valuta na mjenjačnicama.


Kako smo napisali u članku ranije apeliramo na direktora Luka Burazer i prokurista Eugen Travalja da za dobrobit cjelokupne kripto scene u Hrvatskoj i regije da će učiniti ispravnu stvar i pokušati popraviti situaciju koja je nastala te se nadamo pozitivnom ishodu ove situacije u koju su se upleli.


Podsjećamo, Riječka tvrtka BitLucky je bila zadužena za “trejdanje” kripto valutama na centraliziranim mjenjačnicama (CEX) te je svoj zadatak uspješno obavljala sve do sredine svibnja kada su krenule priče o tome da je vlasnik izgubio sav kapital radi krivih poteza. Situacija se dodatno zakomplicirala kada je vlasnik tvrtke ugasio službeni Discord kanal te ostavio investitore bez ikakvog priopćenja. Oni su se ubrzo okupili na novom serveru i WhatsUp grupi te shvatili da su možda ostali bez svojih investicija. Od 18.05.2023. Luka Burazer, Eugenu Travalja i njegova supruga te tajnici tvrtke Vedrana Golušin ujedno Burazerova zaručnica su u bijegu i gubi im se svaki trag.