NESLUŽBENO DOZNAJEMO

Neočekivani preokret: Ubojstva na Krku nije ni bilo, obdukcija utvrdila smrt od trovanja alkoholom

P. N.

Foto Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Policija sada utvrđuje ima li elemenata kaznenog djela nepružanja pomoći. Preminula je imala 3.60 g/kg, dok je i njezin partner, 46-godišnji Nijemac također bio u pijanom stanju i izmjereno mu je 2.80 promila alkohola u krvi kada ga je privela policija.KRK – Kako je našem listu neslužbeno potvrdio Zavod za obdukciju došlo je do neočekivanog preokreta u slučaju ubojstva u Gradu Krku, jer je obdukcijom utvrđeno kako nije riječ o nasilnoj smrti, već o trovanju alkoholom, odnosno etanolom.


Kako je doznao Index.hr preminula Ruskinja imala je 3.60 g/kg, dok je i njezin partner, 46-godišnji Nijemac, koji je osumnjičen za ubojstvo također bio u pijanom stanju i izmjereno mu je 2.80 promila alkohola u krvi kada ga je privela policija.


Policija sada utvrđuje ima li elemenata kaznenog djela nepružanja pomoći.
Kako je za naš list svjedočio Darko Garić, građevinski i turistički poduzetnik iz Slavonskog Broda, ujedno vlasnik zgrade u kojoj je preminula Ruskinja, inače 47-godišnja njemačka državljanka u subotu se do kasnih noćnih sati čula svađa iz jednoga stana u njegovoj zgradi.


– Istovremeno, primjetio sam i da su sve rolete na prozorima spuštene, ali i da se na balkonu stana povremeno pojavljuje tek muškarac u pedsetim ili kasnim četrdesetim godinama koji je nervozno ondje pušio cigaretu za cigaretom. Od susjeda sam čuo i da se taj muškarac, inače vlasnik bijelog volva koji je bio parkiran na ulici, proteklog dana čudno ponašao te da je u jednom trenutku po dvorištu bacao odjeću. Sve to nagnalo me da u više navrata s njim pokušam stupiti u kontakt.


U nekoliko sam ga navrata pokušavao dozvati, kucao sam mu na vrata i nastojao privioliti da mi otvori ali bezuspješno, kaže Garić, na čiji prvi poziv policija nije intervenirala jer, kako su mu objasnili, bez vlasnika stana nisu imali ovlasti intervenirati. Zato je uspostavio telefonom kontakt s vlasnicom stana, a dok je razgovarao s njom na balkonu se pojavio muškarac iz stana u kojemu se događalo nešto neobično, te je on razgovarao s vlasnicom stana.


– Nakon dvije-tri minute njihova razgovora kojeg nisam razumio, vidno smušeni muškarac vratio mi je moj telefon, a žena s druge strane linije uzrujano mi je tek uspjela reći neka zovem policiju jer joj je ovaj rekao da je ubio svoju partnericu, ispričao nam je Garić.