STRAVIČAN ZLOČIN

Svjedočenje o krčkom ubojstvu: “Samo je nervozno pušio i šetao, a onda priznao da je ubio partnericu”

Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

"Od susjeda sam čuo i da se taj muškarac, inače vlasnik bijelog volva koji je bio parkiran na ulici, proteklog dana čudno ponašao te da je u jednom trenutku po dvorištu bacao odjeću. Sve to nagnalo me da u više navrata s njim pokušam stupiti u kontakt", kaže Darko Garić.KRK – Darko Garić, građevinski i turistički poduzetnik iz Slavonskog Broda vlasnik je zgrade u kojoj se, najvjerojatnije još u nedjelju, dogodio stravični zločin u kojemu je život izgubila 47-godišnja njemačka državljanka, a za što je osumnjičen njezin 46-godišnji partner, također njemački državljanin, kojega je policija privela kako bi rasvijetlila sve okolnosti ovoga događaj.


Upravo je Darko Garić i pozvao policiju, koja je ušla u stan i tamo pronašla tijelo. Kako nam je ispričao, još uvijek vidno šokiran, u ponedjeljak se vratio s puta i susjedi iz zgrade, te iz okolnih objekata, saznao je da se u subotu do kasnih noćnih sati čula svađa iz jednoga stana u njegovoj zgradi.


– Istovremeno, primjetio sam i da su sve rolete na prozorima spuštene, ali i da se na balkonu stana povremeno pojavljuje tek muškarac u pedsetim ili kasnim četrdesetim godinama koji je nervozno ondje pušio cigaretu za cigaretom. Od susjeda sam čuo i da se taj muškarac, inače vlasnik bijelog volva koji je bio parkiran na ulici, proteklog dana čudno ponašao te da je u jednom trenutku po dvorištu bacao odjeću. Sve to nagnalo me da u više navrata s njim pokušam stupiti u kontakt.
U nekoliko sam ga navrata pokušavao dozvati, kucao sam mu na vrata i nastojao privioliti da mi otvori ali bezuspješno, kaže Garić, na čiji prvi poziv policija nije intervenirala jer, kako su mu objasnili, bez vlasnika stana nisu imali ovlasti intervenirati. Zato je uspostavio telefonom kontakt s vlasnicom stana, a dok je razgovarao s njom na balkonu se pojavio muškarac iz stana u kojemu se događalo nešto neobično, te je on razgovarao s vlasnicom stana.


– Nakon dvije-tri minute njihova razgovora kojeg nisam razumio, vidno smušeni muškarac vratio mi je moj telefon, a žena s druge strane linije uzrujano mi je tek uspjela reći neka zovem policiju jer joj je ovaj rekao da je ubio svoju partnericu, ispričao nam je Garić. Ponovno je pozvao policiju, koja je taj put intervenirala i u stanu u utorak navečer pronašla tijelo.