HEROJSKI ČIN

Mladić i djevojka spasili petero mladih iz gorućeg automobila, svi su dobro

Hina

Ilustracija nije s mjesta događaja Snimio Marin Smolčić

Ilustracija nije s mjesta događaja Snimio Marin SmolčićSOLIN – Petorica maloljetnika iz Solina koji su sinoć nastradali u automobilu zabivši se u stup uz cestu nakon čega im se vozilo zapalilo nisu životno ugroženi, doznaje se u splitskoj bolnici.


Nastradali su u ponedjeljak 20-ak minuta nakon ponoći u Rupotinama kada su se zbog neprilagođene brzine zabili u stup uz cestu, a automobil se nakon udara zapalio. Spasili su ih mladić i djevojka koji su kraj mjesta nesreće prolazili automobilom i koji su ih prije nego što je vozilo planulo iz njega izvukli te pozvali pomoć.


Vozilo je u potpunosti izgorjelo unatoč tome što su se vatrogasci borili s vatrom.
Četvero maloljetnika je teže, a jedan je lakše ozlijeđen. Radi se o djeci od 14 do 16 godina od kojih je jedan uzeo ključeve automobila renault megana od člana obitelji. Automobil pritom nije bio ni registriran.


Policija još uvijek obavlja očevid, vozač će biti alkotestiran i kako se neslužbeno doznaje 14-ogodišnjaci bi mogli biti prijavljeni Centru za socijalnu skrb s obzirom da su se nakon 23 sata nalazili vani bez pratnje odraslih osoba.