Nataša Tramišak

Ministrica pokušala objasniti zašto prijetnje ranije nije prijavila policiji, ali ni premijeru

Portal Novi list

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak

Nataša Tramišak govorila je o tome što ju je motiviralo da izađe van s prijetnjama i zašto nije reagirala odmahNakon što su se početkom tjedna u medijima pojavile informacije da dobiva prijetnje, ministrica regionalnog razvoja Nataša Tramišak za RTL je pokušala objasniti zašto ih nije prijavila.


Tramišak je večeras potvrdila da je prijetnje sada prijavila i policiji. Kazala kako ne može govoriti o konkretnim imenima, a sve je kaže rekla policiji.


Je li joj prijetio Milijan Brkić? Tramišak navodi da nije imala nikakve izravne kontakte što se tiče sastanaka s njim.


A Savić?
A savjetnik premijera, Savić?


“Savić je posebni savjetnik u ministarstvu regionalnog razvoja i dolazi uz poslove ministarstva. Nije prijetio? Ne”, govori.


Upitana što ju je motiviralo da izađe van s prijetnjama i zašto nije reagirala odmah govori kako nije tada osjećala potrebu da treba išta prijaviti, nije imala i nema, govori, ime osobe od koje dolaze prijetnje.


Ne može reći ni koja tvrtka ili predstavnik tvrtke je uključen.


“Dolazilo je preko posrednika”, navodi.


Nije ugodno, ali nisam zastrašena


Zašto pak nije upoznala premijera o prijetnjama, kaže kako joj glavni fokus bio rad na ministarstvu i nije imala potrebu komunicirati izvan svog kruga suradnika.


“Nije ugodno, ali nije me pokolebalo, nisam zastrašena i dalje ću nastaviti raditi savjesno svoj posao”, govori.


Dodaje kako s premijerom ima kvalitetan i profesionalan odnos.


“Ovo je bila moja odgovornost, nadležnost ministarstva i to je razlog zašto mu nisam prenosila ovakve informacije”, tvrdi dalje.


Je li ona sada zviždačica u Vladi?


Pojašnjava kako je sada izašla u javnost s informacijom jer je ista došla do medija te kako se proširio broj ljudi koji znaju za prijetnje pa to nije mogla demantirati.


Je li ona sada zviždačica u Vladi, govori kako ne zna u kom bi to kontekstu bilo.


“Ono što se događalo, događalo se u ministarstvu, vezano za posao ministarstva i nema nikakvih drugih članova Vlade”, kaže.


Zaključuje i kako nema naznaka da je u HDZ-u na snazi unutarstranački obračun. Policijsku zaštitu nije tražila.