FRANCUSKI PREDSJEDNIK

Macron o prosvjedima u Europi: “Želimo od EU napraviti područje koje će najviše procijepiti svoje stanovništvo”

P. N.

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Moramo biti uz one koji najviše pate. Pokušavamo ne oslabiti društvo. Nećemo ponovno ići u lockdown, nego smo se odlučili za covid-potvrde.Francuski predsjednik Emmanuel Macron je u Zagrebu, odgovarajući na novinarska pitanja komentirao i trenutnu, sve lošiju, situaciju u Europi s koronavirusom, kao i prosvjede koji su sve češći.


“Svi naši narodi su umorni, zabrinuti. Imamo covid, dugi covid, koji ima utjecaj na mentalno zdravlje. I mi pružamo otpor, cijela Europa, već dvije godine.


Francuska pomaže našim susjedima koji su više pogođeni nego mi. Zaštitili smo naše tvrtke, kampanja cijepljenja je europska kampanja. Želimo od EU napraviti područje koje će najviše procijepiti svoje stanovništvo.
Moramo biti uz one koji najviše pate. Pokušavamo ne oslabiti društvo. Nećemo ponovno ići u lockdown, nego smo se odlučili za covid-potvrde.


Moramo biti zahtjevni jer smo mi građani jedne slobodne nacije. Od nas se traži cijepljenje i mjere opreza. Ne možemo sada koristiti iste metode kao kada nije bilo cjepiva. Moramo ubrzati procijepljenost booster dozama”, rekao je Macron.