SEZONA I NJIMA POČELA

Lopovi upadaju u šatore kampera: Slovenac se na Cresu probudio, pa ga napali i pobjegli

Šarlota Brnčić

Foto Arhiva/NL

Foto Arhiva/NLDjelatnici Policijske postaje Mali Lošinj s ispostavom Cres proveli su kriminalističko istraživanje nad 19 i 27-godišnjakom, osumnjičenim za razbojničku krađu.


Riječ je o kaznenom djelu koje su 1. srpnja počinili u autokampu Kovačine u Cresu. Naime, oni su oko 3 sata ujutro ušli u šator 38-godišnjeg slovenskog državljanina u kojem je spavao te mu otuđili novčanik s novcem i osobnim dokumentima, kao i druge predmete.


Kako se Slovenac probudio, pokušao ih je zaustaviti u bijegu, no, fizički su ga napali te srušili na tlo i potom pobjegli u nepoznatom smjeru.
Istog dana u popodnevnim satima uhićeni su u Cresu i privedeni na kriminalističko istraživanje tijekom kojeg je utvrđeno da je za 19-godišnjakom PU zagrebačka raspisala potragu zbog krađe.
Uz to je utvrđeno je da je u lipnju na području Cresa počinio i tešku krađu provaljivanjem. Tijekom istraživanja policija je kod 19-godišnjaka pronašla i tablete droge »ecstasy« u količini od 16,9 grama, zatim 2,1 gram marihuane, tzv. »joint« marihuane od 0,8 grama i druge predmete koje mu je 27-godišnjak predao za daljnju preprodaju.


Zbog osnova sumnje u razbojničku krađu, obojica osumnjičenika su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu, a 19-godišnjak i za kazneno djelo teške krađe provaljivanjem, dok je 27-godišnjak prijavljen i za kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.
Kriminalističko istraživanje se nastavlja.