BIVŠI ŠEF JANAFA

Kovačević o odijelima za odabrane: “Ne mogu vjerovati da moram objašnjavati da sam za svoje novce kupovao odjeću”

P. N.

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Niti po jednom Zakonu nisam pogodovao nikome, a svoja odijela sam sebi plaćao jer nisu bila skupa od 120 do 150 eura i da pomagao sam malim poduzetnicima, kao sto je Gosp Vidaković, napisao je KovačevićBivši šef JANAF-a Dragan Kovačević oglasio se priopćenjem o novoj istrazi koju je USKOK otvorio protiv njega i Kreše Peteka, poduzetnika bliskog HDZ-u, a tiče se navodne kupnje odijela nekim poznatim i utjecajnim osobama.


Evo što je o tome napisao:


“Temeljem raznih komentara u medijima povodom otvaranja istrage od strane Dorh-a iznosim jednostavnu i razumljivu stranu ovih dogadjaja  a to je:


Niti po jednom Zakonu nisam pogodovao nikome, a svoja odijela sam sebi plaćao jer nisu bila skupa od 120 do 150 eura i da pomagao sam malim poduzetnicima, kao sto je Gosp Vidaković na način da ga preporučim drugim poduzetnicima i ljudima da kod njega kupuju.
Svi koji su tamo išli sami su plaćali svoja odjela. Ovo pišem i ne mogu vjerovati šta ja moram objašnjavati da sam za svoje novce kupovao odjeću. Ali dobro idemo dalje.
Ne želeći komentirati novu istragu koja je reciklirana u potpunosti iz podignute optužnice na koju smo se žalili na Sudu i ta žalba još nije riješena.
U toj žalbi smo sve naveli i to mogu komentirati, a to je da je Dorh napravio potpuno lažnu, izmišljenu i tendecioznu optužnicu bez ijednoga dokaza, koja ako ne padne na našim Sudovima imat će medjunarodni tijek.
Da je tužilaštvo uzeli samo u obzir Statut Društva i pročitalo članak 26 stavak 1, koji govori da Uprava ima sva PRAVA I OVLASTI poduzimati sve radnje za postizanje sto boljega poslovnoga rezultata, sto je i učinjeno, zatim da Društvo nije u sustavu javne nabave,a optužnica ga tretira kao da podliježe pod taj Zakon te da po Internim pravilnicima o nabavi postoji točna procedura i odgovornost za istu i da ta odgovornost je eksplicirana u Direktoru komercijale i nabave. Dakle, nema individualne odgovornosti Predsjednika Uprave a općenito i nema odgovornosti jer je sve radjeno prema Statutu Društva donesenoga od strane Skupstine Društva. Nažalost u optužnici su potpuno zamjenjene teze na koje smo se zalili i nadam se da ću svoju nevinost na Sudu dokazati”, napisao je du dijelu svog priopćenja Kovačević.