PROVALNIK DOLIJAO

Kosovski “čarobnjak krađa” uhićen u Italiji: Lažno se predstavljao kao Hrvat

Šarlota Brnčić

Reuters

Reuters

Kriminalac za kojim se dugo tragalo već je i osuđen na četiri i pol godine zatvora, a zbog lažnih dokumenata prema kojima ispada da je Hrvat, zaradio je i novu kaznenu prijavu.Talijanska policija konačno je stala na kraj »čarobnjaku krađa« kako ga nazivaju talijanski mediji, državljaninu Kosova koji je mjesecima »operirao« po talijanskim gradovima, a koji se predstavljao kao hrvatski državljanin.


Njegov boravak na slobodi okončan je kada je policijska patrola kontrolirajući promet zaustavila Hyundai u kojem se pored vozača nalazio i putnik. Obojica su bili strani državljani, a putnik je policiji predočio osobnu i vozačku dozvolu – dokumente koji su glasili na hrvatskog državljanina.


S obzirom da su policajci posumnjali u identitet muškarca, detaljnijim provjerama otkrili su kako se radi o osobi za kojom su tragali istražni organi niza gradova i to Firenze, Vicenze, Lucche i Venecije. Za muškarcem su bile raspisane potrage zbog niza provala i krađa u stanove, a prema pisanju talijanskih medija, kradljivac je po tom pitanju bio itekako uspješan. Pravi specijalist.
Kriminalac za kojim se dugo tragalo već je i osuđen na četiri i pol godine zatvora, a zbog lažnih dokumenata prema kojima ispada da je Hrvat, zaradio je i novu kaznenu prijavu.