KOBNO SNIMANJE FILMA

Kažnjeni producenti sa 136.793 dolara: Među njima je i glumac Alec Baldwin, koji je slučajno ubio snimateljicu

Hina

Foto: REUTERS

Foto: REUTERS

Glumac, koji je i producent filma, ranije je rekao da nije povukao okidač i da nema pojma kako se pravo streljivo našlo na setu.LOS ANGELES – Producenti filma ‘Rust’, na čijem je snimanju Alec Baldwin slučajno ubio snimateljicu Halynu Hutchins kažnjeni su i oštro kritizirani zbog nepoštivanja sigurnosnih smjernica.


U objašnjenju Odjela za okoliš Novog Meksika stoji da su producenti filma ‘Rust’ pokazali “potpunu ravnodušnost prema unaprijed poznatim opasnostima povezanim s upotrebom vatrenog oružja na snimanju”, zbog čega je agencija produkciji filma izrekla maksimalnu kaznu u iznosu od 136.793 dolara, piše BBC.


Snimateljica Halyna Hutchins je smrtno stradala, a redatelj Joel Souza ozlijeđen je u listopadu kada je Alec Baldwin ispalio metak iz rekvizita na snimanju filma u Meksiku.
Pritom je nehotice ubio snimateljicu i ranio redatelja, vjerujući da je pištolj siguran.


Glumac, koji je i producent filma, ranije je rekao da nije povukao okidač i da nema pojma kako se pravo streljivo našlo na setu.


Tvrtka je objavila da se ne slaže s nalazima te je najavila žalbu.


“Uočeno je nekoliko propusta, a imamo i više nego dovoljno dokaza koji ukazuju na to se ne bi dogodilo ni ubojstvo Halyne Hutchins niti bi Joel Sousa zadobio teške ozljede da su provedene standardne prakse filmske industrije”, pojasnio je tajnik Odjela za okoliš Novog Meksika.