Justin Trudeau

Kanadski premijer zaražen nakon “boostera”: Ottawa i dalje ostaje blokirana u mega-prosvjedu kamiondžija

Hina

U ponedjeljak je iskoristio prigodu da još jedanput pozove Kanađane da se cijepe, osobito dodatnom booster dozom. OTTAWA – Kanadski premijer Justin Trudeau u ponedjeljak je objavio da je pozitivan na covid-19, no da ne osjeća teže simptome te da, u skladu s pravilima idućih tjedan dana kani nastaviti raditi online.


“Osjećam se dobro i ovaj ću tjedan nastaviti raditi online u skladu s javnozdravstvenim uputama”, tvitao je Trudeau, koji je početkom siječnja primio i treću dozu cjepiva protiv koronavirusa.


Od prošlog je tjedna u samoizolaciji s obzirom na to da je jedno od njegove djece bilo pozitivno na testu na covid-19.
U ponedjeljak je iskoristio prigodu da još jedanput pozove Kanađane da se cijepe, osobito dodatnom booster dozom.


Kanadski premijer poslijepodne neće moći fizički prisustvovati aktivnostima u Donjem domu parlamenta u Ottawi, ispred kojega već dva dana demonstriraju kamiondžije i protivnici javnozdravstvenih mjera.


U subotu su tisuće ljudi i stotine kamiona blokirale središte kanadske prijestolnice prosvjedujući protiv zdravstvenih mjera i obveze cijepljenja zbog prijelaza kanadsko-američke granice.


U ožujku 2020., na samome početku pandemije, Trudeau je bio u 14-dnevnoj izolaciji nakon što je njegova supruga Sophie Grégoire Trudeau, na povratku s putovanja u London bila pozitivna na covid.