IZLAZE IZ BOLNICA

Dvoje teško ozlijeđenih Poljaka i dalje je u kritičnom stanju: Još deset Poljaka se vraća kući

Hina

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Kraska je rekao kako još uvijek nije završena identifikacija poginulih - devetero je već identificirano, a troje nije. ZAGREB – Dvoje teško ozlijeđenih Poljaka i dalje je u kritičnom stanju, dok je stanje ostalih zbrinutih u hrvatskim bolnicama uglavnom stabilno, doznaje se u ponedjeljak u Ministarstvu zdravstva o stanju putnika poljskog autobusa nakon nesreće u subotu na autocesti A4.


Dvoje najteže ozlijeđenih nalaze se u jedinici intenzivnog liječenja u varaždinskoj bolnici i stanje im je i dalje kritično, kažu u Minsitarstvu.


U varaždinskoj bolnici nalazi se još petero ozlijeđenih Poljaka, čije je stanje stabilno i smješteni su na specijaliziranim odjelima.
Do sada je četvero pacijenata iz varaždinske bolnice otpušteno i otišli su za Poljsku. U varaždinskoj su bolnici operirali četvero ozlijeđenih iz teške prometne nesreće.


U Općoj bolnici u Čakovcu oba su pacijenta stabilno, a pacijent koji je na intenzivnoj njezi najvjerojatnije će uskoro biti prebačen na traumatološki odjel.


U Kliničkoj bolnici Dubrava svih je šest pacijenata stabilno, a također i šest pacijenata u KBC Zagreb, izvijestili su iz Ministarstva zdravstva.


U Klinici za traumatologiju u Draškovićevoj svi pacijenti su stabilno, a troje ih je spremno za otpust iz bolnice.


Poljska planira ovaj tjedan, moguće već u srijedu, vratiti kući desetak ozlijeđenih u prometnoj nesreći autobusa kod Brezničkog Huma u kojoj je živote izgubilo 12 ljudi, najavio je zamjenik poljskog ministra zdravstva Waldemar Kraska.


Poljska planira ovaj tjedan, moguće već u srijedu, vratiti kući desetak ozlijeđenih u prometnoj nesreći autobusa kod Brezničkog Huma u kojoj je živote izgubilo 12 ljudi, najavio je zamjenik poljskog ministra zdravstva Waldemar Kraska.


„Planiramo vjerojatno ovaj tjedan, možda čak u srijedu, u Poljsku prevesti one koji mogu biti prevezeni. To bi mogla biti grupa od 10 ljudi“, rekao je Kraska, a prenosi poljska agencija PAP.


On je kazao kako su poljske vlasti u stalnom kontaktu s bolnicama u kojima se nalazi tridesetak ozlijeđenih Poljaka, prenosi agencija PAP. Poljska je u kontaktu i s obiteljima žrtava koje su stigle u Hrvatsku.


„Pružili smo im smještaj i psihološku pomoć jer je to veoma važno za njih u ovom trenutku. Jučer je i tužitelj prvi put pregledao autobus, a prtljaga i dokumenti već su predani onima u hrvatskim bolnicama.“


Kraska je rekao kako još uvijek nije završena identifikacija poginulih – devetero je već identificirano, a troje nije.


„To traje dugo, no moramo biti 100 posto sigurno da su to ti ljudi“, naglasio je Kaska.


Zamjenik ministra rekao da je „medicinska skrb u Hrvatskoj na visokoj razini, što su naglasili i oni koji su hospitalizirani“.


U subotnjoj prometnoj nesreći 12 je osoba izgubilo život, a 32 su ozlijeđene. Autobus je putnike vozio na hodočašće u Međugorje.


Četvero Poljaka se vratilo kući u noći na nedjelju, a još četvero je već napustilo bolnice u nedjelju popodne, piše PAP.