RAT SE NASTAVLJA

Izrael tvrdi da je otkrio 55 metara dugačak tunel ispod bolnice u Gazi

Hina

Reuters

Reuters

Izraelska vojska objavila je u nedjelju navečer i snimke, navodno s nadzornih kamera Al ŠifeJERUZALEM – Izrael je u nedjelju objavio video navodnog tunela koji su palestinski militanti iskopali ispod najveće bolnice u Pojasu Gaze, a koji je bio u središtu izraelskih misija potrage i uništenja u sedmom tjednu rata protiv Hamasa.


I dok Hamas priznaje postojanje stotina kilometara tajnih tunela, bunkera i pristupnih okna kroz cijelu palestinsku enklavu, niječe da se oni nalaze u sklopu civilne infrastrukture poput bolnica.


U izvješćima o svome djelovanju u bolnici Al Šifa koja se nalazi u gradu Gazi, izraelska vojska rekla je da su njezini inženjeri otkrili 10 metara dubok i 55 metara dugačak tunel koji vodi do vrata otpornih na eksploziju.
“Ovaj tip vrata koristi Hamasova teroristička organizacija kako bi spriječila izraelske snage da uđu u zapovjedna središta i podzemnu imovinu koja pripada Hamasu”, navodi se u priopćenju vojske popraćenom videom koji prikazuje uski prolaz na kraju kojeg su siva vrata.


Nije rečeno što se nalazi iza vrata. Do tunela se dolazi kroz okno otkriveno u šupi u kompleksu Šife, gdje je pronađeno i streljivo, stoji u priopćenju.


Izraelska vojska objavila je u nedjelju navečer i snimke, navodno s nadzornih kamera Al Šife, koje pokazuju kako su taoci uvedeni u prostorije bolnice 7. listopada.


“Ova otkrića dokazuju da je teroristička organizacija Hamas koristila bolnički kompleks Al Šifa na dan masakra kao terorističku infrastrukturu”, stoji u priopćenju izraelske vojske i obavještajne službe.