TUŽNA VIJEST

Iznenada preminuo filmski redatelj Bernardin Modrić

Kim Cuculić

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Bio je direktor riječkog History Film Festivala. Član je Zajednice hrvatskih umjetnika, Društva hrvatskih filmskih djelatnika i Hrvatske udruge producenata. Živio je i radio u Rijeci.RIJEKA – Riječki filmski redatelj Bernardin Modrić iznenada je preminuo u Rijeci u 67. godini. Rođen je 18. travnja 1954. u Ogulinu. Profesionalno se počinje baviti filmom godine 1980. kada za Jadran film režira svoj debitantski film “Podhum, 12.VII.1942”.


Do danas je realizirao oko 100 kratkih igranih i dokumentarnih filmova koji su prikazivani i nagrađivani u zemlji i svijetu. Suosnivač je i direktor Istra filma, umjetničke udruge filmskih djelatnika iz Rijeke i Zagreba, koja djeluje od 1987. godine. Bio je direktor riječkog History Film Festivala. Član je Zajednice hrvatskih umjetnika, Društva hrvatskih filmskih djelatnika i Hrvatske udruge producenata. Živio je i radio u Rijeci.


Iz njegove filmografije izdvajamo filmove “Legenda o bijeloj smrti”, “Eufrazijeva bazilika u Poreču”, “Janko Polić Kamov ili Vitez crne psovke”, “Romolo Venucci”, “Evanđelje po Kloviću”, “Čovjek od kamena – Ivan Mažuranić”, “Ritam rock plemena”, “Prvi torpedo”, “Boje Novog Vinodolskog”, “Frano Supilo – povijest jedne iluzije”, “Moja Europa”, “Az, Branko pridivkom Fučić”…