NIZ NEPRAVILNOSTI

Inspekcija cestovnog prometa utvrdila 25 prekršaja kod vozača autobusa na graničnim prijelazima

Hina

SNIMIO: SERGEJ DRECHSLER

SNIMIO: SERGEJ DRECHSLER

Najveći broj prekršaja odnosio se na manipuliranje tahografskim podacimaZAGREB – Inspekcija cestovnog prometa Ministarstva mora, prometa i infrastrukture tijekom pojačanog nadzora prijevoza putnika na graničnim prijelazima utvrdila je ukupno 25 prekršaja vezana za propisan odmor i vremena vožnje vozača autobusa te bilježenje podataka o vožnji.


Tijekom proteklog vikenda, od 12. do 15. kolovoza , provedeni su pojačani inspekcijski nadzori prijevoza putnika na graničnim prijelazima Bregana, Maljevac, Goričan i Macelj s naglaskom kontrole pridržavanja propisanih odmora i vremena vožnje vozača autobusa.


Najveći broj prekršaja odnosio se na manipuliranje tahografskim podacima, upotrebu kartice vozača za digitalni tahograf, zatim nepoštivanje propisanih dnevnih i tjednih odmora, neposjedovanje dokaza o radnom vremenu za prethodnih 28 dana, priopćilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.
Zabilježen je i jedan  slučaj tehničke neispravnosti vozila za što je stranom prijevozniku zabranjen ulaz u Republiku Hrvatsku, navodi se u priopćenju.


Za utvrđene prekršaje izrečene su novčane kazne u ukupnom iznosu od 234 tisuća kuna a naplaćeno 152.533 kuna.