SIGURNOSNI PROTOKOL

I policija se oglasila o slučaju vrijeđanja “gospodina Njonje”: Evo što kažu

Hina

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

"Radi se o standardnom sigurnosnom protokolu kad su u pitanju štićene osobe te napominjemo da štićena osoba ne može ni na koji način utjecati na sigurnosne protokole, odnosno utjecati na postupanje ili nepostupanje policije", priopćio je MUP.ZAGREB – Nakon medijskih napisa da je policija zvala na razgovor muškarca koji je predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića u telefonskom razgovoru nazvao “Njonjo” MUP je u petak izvijestio da štićena osoba ne može ni na koji način utjecati na sigurnosne protokole.


“Radi se o standardnom sigurnosnom protokolu kad su u pitanju štićene osobe te napominjemo da štićena osoba ne može ni na koji način utjecati na sigurnosne protokole, odnosno utjecati na postupanje ili nepostupanje policije”, priopćio je MUP.


Dodaju da u skladu sa sigurnosnim procedurama koje se provode prilikom provođenja mjera osiguranja i zaštite štićenih osoba, objekata i prostora, policija obavlja sigurnosni pregled svih poštanskih pošiljki koje se unose u štićene objekte i prostore, a štićene osobe dužne su prijaviti svu komunikaciju upućenu prema njima s nepoznatih brojeva telefona, nepoznatih adresa elektroničke pošte i općenito iz nepoznatih komunikacijskih izvora.
“Nakon što se provede prethodno navedena procedura, nadležne stručne službe poduzimaju mjere i aktivnosti iz svog djelokruga rada s ciljem utvrđivanja mogućeg ugrožavanja štićene osobe”.


Jandroković je u srijedu navečer, u intervjuu za RTL televiziju, kazao kako nije istina da on ima veze s postupanjem policije u slučaju muškarca koji ga je, kako je u Saboru ispričao predsjednik HSS-a Krešo Beljak, prije mjesec dana u telefonskom razgovoru nazvao “Njonjo”.


“To nije istina, to je jedan od pokazatelja na kojoj razini oporba igra ovakve utakmice. To je toliko ispod razine i bizarno je da takvo pitanje dođe na aktualno prijepodne. Zaštićena sam osoba i o mojoj sigurnosti brinu nadležne službe, ali nisam nikoga prijavio za prijetnju”, rekao je Jandroković.