Ostaju u samoizolaciji

Župan i članovi dubrovačkog stožera negativni na koronavirus

Hina

Nikola Dobroslavić / Foto Grgo Jelavic/PIXSELL

Nikola Dobroslavić / Foto Grgo Jelavic/PIXSELL

Županu i članovima Stožera jučer je, zbog kontakta s COVID-19 pozitivnim osobama, propisana samoizolacija, a jutros je priopćeno kako su rezultati sva četiri testa negativniDubrovačko neretvanski župan Nikola Dobroslavić, načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Joško Cebalo, glasnogovornik Nikša Miletić i ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Mato Lakić negativni su na koronavirus no ostaju u samoizolaciji, izvijestio je u srijedu lokalni Stožer.


Županu i članovima Stožera jučer je, zbog kontakta s COVID-19 pozitivnim osobama, propisana samoizolacija, a jutros je priopćeno kako su rezultati sva četiri testa negativni.


Bez obzira na to, sukladno važećim protokolima, oni ostaju u samoizolaciji do 10. rujna.
Naime, protekli tjedan u palači Ranjina održan je sastanak s predstavnicima gospodarstvenika iz Dubrovačko-neretvanske županije, a naknadnim testiranjem utvrđeno je da je dio njih pozitivan na Covid-19.


U konzultaciji s epidemiolozima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo utvrđeno je da na sastanku nije bilo bliskog kontakta, međutim kao mjera opreza, propisana je samoizolacija i testiranje na koronavirus svim sudionicima tog sastanka.