Izbori, izbori...

ŽENA KOJA JE TUKLA HDZ: SDP trijumfirao u Ogulinu, HDZ-ovci u Iloku poraženi, a u Davoru pobijedili

Hina

snimio Marko Mrkonjić / PIXSELL

snimio Marko Mrkonjić / PIXSELL

Po podacima Gradskog izbornog povjerenstva, za listu HDZ-HSLS glasovalo je 24,52 posto glasača što je toj koaliciji donijelo četiri vijećnička mandata. S po jednim vijećničkim mandatom u Gradsko vijeće ulaze i HSS te DESNO koji su osvojili 9,91 odnosno 6,84 posto glasovaILOK, OGULIN, DAVOR – Iločka gradonačelnica i nositeljica nezavinske liste Grupa građana Marina Budimir, čija je lista na nedjeljnjim prijevremenim izborima za Gradsko vijeće Iloka dobila 50,92 posto glasova birača, izjavila je kako je očekivala pobjedu jer je vjerovala svojim Iločanima i oni su vjerovali njoj.


“Poznam svoje Iločane. Druge stranke su ih podcjenile i pokušale kupiti ružama i koje čime, ali ja sam vjerovala u njih i oni u mene. Znaju mene i znaju moju obitelj i vide sve što sam uradila u proteklih godinu i po dana kao gradonačelnica Iloka, a uradilo se puno”, rekla je Marina Budimir dodajući kako građani Iloka zaslužuju puno bolji život.


Osvajanje 52,09 posto glasova u budućem Gradskom vijeću listi Marine Budimir donijelo je devet od ukupno 15 vijećničkih mandata.
Po podacima Gradskog izbornog povjerenstva, za listu HDZ-HSLS glasovalo je 24,52 posto glasača što je toj koaliciji donijelo četiri vijećnička mandata. S po jednim vijećničkim mandatom u Gradsko vijeće ulaze i HSS te DESNO koji su osvojili 9,91 odnosno 6,84 posto glasova


Na izborima se biralo 15 članova Gradskoga vijeća u čijem se prošlom sazivu nalazilo pet vijećnika Grupe birača s liste gradonačelnice Marine Budimir, šest vijećnika imala je koalicija HDZ-HSLS, tri vijećnika imao je HSS, a po jednog vijećnika HSP dr. Ante Starčević i SDP.


Od 5383 birača izborima se odazvalo njih 2.741 odnosno 50,92 posto.


Vuković: Pobjedom u Ogulinu SDP može samostalno formirati vlast


– Predsjednik karlovačkog županijskog SDP-a Ivan Vuković u nedjelju je navečer nakon što su u Ogulinu obrađena sva izborna mjesta izjavio Hini kako je SDP apsolutni pobjednik izvanrednih izbora za ogulinsko Gradsko vijeće te će moći samostalno formirati vlast.


Kako je rekao Vuković, SDP je osvojio 2861 glas, a HDZ 2193 glasova.SDP-ov Željko Jovanović reagirao je na svom facebook profilu na rezultate izbora za Ličko-senjskoj županijsku skupštinu, a čestitao je ogulinskom SDP-u na pobjedi. Od SDP-ovog šefa u Ličko-senjskoj županiji Tomislava Zrinskog Jovanović traži – ostavku.


– Danas je SDP pokazao svoju snagu u Ogulinu i svoju slabost u Lici. Iskrene čestitke Daliboru Domitroviću i kolegicama i kolegama iz SDP Ogulin na uvjerljivoj pobjedi na današnjim prijevremenim izborima za Gradsko vijeće! Vizija i poštenje je ono što građani prepoznaju! Jednako tako građani Ličko-senjske županije su pokazali što misle o Tomislavu Zrinskom čovjeku koji je na glavnom odboru SDP zatražio suspenziju Pedje Grbina, Siniše Hajdasa Dončića, Mihe Zmajlovića i Vedrana Babića jer “svojim radom nanose štetu SDP”. Epski neuspjeh SDP-a na današnjim izborima u Ličko-senjskoj županiji zahtijeva trenutačnu ostavku Tomislava Zrinskog na sve funkcije u SDP.u, napisao je na svom facebook profilu Jovanović.“To znači kad budemo osvojene glasove preračunavali u mandate imat ćemo devet mandata, HDZ šest, SDSS jedan te Demokrati savez Srba također jedan. Ovom pobjedom ćemo moći realizirati projekte zacrtane proračunom za 2019. godinu, rekao je Vuković.


U Ogulinu je nešto više od 11 tisuća osoba s pravom glasa.


Prijevremeni izbori: HDZ pobijedio u općini Davor


– HDZ je pobjednik na prijevremenim izborima za općinsko vijeće Davora, od 13 mandata izborio se za sedam, doznaje se u nedjelju navečer u Općinskom izbornom povjerenstvu (OIP) Davora.


Po tri mandata imaju koalicija HSS/SDP te Nezavisna lista Lidije Brlić koja je u prošlom sazivu vijeća, koje je srušilo proračun HDZ-ovu gradonačelniku, bila HDZ-ova predsjednica Općinskog vijeća.


Od oko 2.400 birača na izbore je izašlo njih oko 1.400, odnosno 58, 5 posto.


Na redovnim lokalnim izborima u svibnju 2017. HDZ je osvojio također sedam mandata, a koalicija HSS/SDP šest, pa se može reći da je ona pravi gubitnik prijevremenih izbora. Odaziv je tada bio 45, 1 posto.