Vremenska prognoza

Zbog jake bure upaljen meteoalarm za cijeli Kvarner. Doznajte kakvo nas vrijeme čeka idući tjedan

P. N.

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler

Meteorolozi za danas najavljuju pretežno sunčano vrijeme, mjestimice s umjerenom naoblakom, a ujutro u unutrašnjosti ponegdje i maglomZa područje Kvarnera danas je oglašen narančasti stupanj meteoalarma s upozorenjem na vrlo jaku buru čiji bi udari mogli dosezati i brzinu od 100 kilometara na sat.


“Očekujte i budite pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima koji su se već ili će se tek generirati. Upravljanje plovilom u tim uvjetima zahtijeva veliko iskustvo te adekvatno opremljena plovila. Preporučljivo je da pomorci bez odgovarajućeg iskustva potraže sigurnu luku prije početka potencijalno opasnog vjetra i valova. Vjerojatno je da mnogi katamarani i trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu”, stoji u upozorenju DHMZ-a.


Meteorolozi za danas najavljuju pretežno sunčano vrijeme, mjestimice s umjerenom naoblakom, a ujutro u unutrašnjosti ponegdje i maglom. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, a na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 10 do 14, a na Jadranu od 17 do 20 °C.
Sutra također pretežno sunčano, poslijepodne na zapadu mjestimice s umjerenom naoblakom. Ujutro na kopnu mjestimice magla i slab mraz. Vjetar u unutrašnjosti slab, na Jadranu ujutro umjerena i jaka bura, poslijepodne na južnom dijelu jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od -1 do 3, na Jadranu između 8 i 13, a najviša dnevna od 10 do 15, na moru između 18 i 21 °C.


Sedmodnevna prognoza DHMZ-a za Rijeku otkriva da u idućem tjednu ne bi trebalo biti padalina. Vrijeme će sve do subote biti uglavnom sunčano s oblačnim razdobljima, ali se kiša zasad ne očekuje. Dnevni temperaturni maksimalac trebao bi se, ovisno o danu, kretati od 15 do 18 stupnjeva.