KORONAVIRUS U NOGOMETU

Zaražen jedan igrač Naprijeda iz Hreljina: Treninzi su obustavljeni, slijedi testiranje suigrača

Mateo Sučić

FOTO RONI BRMALJ

FOTO RONI BRMALJ

Još dva, tri igrača će se testirati idućih dana jer su imali malo više kontakta sa zaraženim suigračem, ali za sada nemaju nikakve simptome i situacija je pod kontrolom, rekao je Makso Frančišković, predsjednik trećeligaša s HreljinaRIJEKA – Koronavirus je zahvatio i lokalni nogomet, jedan igrač Naprijeda iz Hreljina bio je pozitivan na COVID-19 i u trećeligašu s Lonje obustavljene su sve aktivnosti.


– Na žalost informacija o zarazi našeg igrača je točna, bio je u kontaktu prijateljem koji se vratio s ljetovanja i koji je zaražen koronavirusom – rekao je Makso Frančišković, predsjednik trećeligaša s Hreljina.


– Na svu sreću bio je prisutan na samo dva treninga kada je primijetio simptome. Javili smo se epidemiološkoj službi i sve napravili po njihovim uputama. Obustavili smo treninge, ali velika je vjerojatnost da ćemo onaj idući tjedan moći ponovo trenirati. Dobra je vijest što za sada nema nikakvih težih oblika bolesti u klubu.
Naprijed, dakle, ne trenira, a predsjednik je optimističan da će zaraza koronavirusom ostati izolirani slučaj samo jednog igrača.


– Još dva, tri igrača će se testirati idućih dana jer su imali malo više kontakta sa zaraženim suigračem, ali za sada nemaju nikakve simptome i situacija je pod kontrolom.


Kada je riječ o zaraženom igraču ni on nije imao simptome osim što je jedan dan imao povišenu temperaturu pa predsjednik Frančišković hvali njegovu reakciju.


– Primjetio je laganu temperaturu koja je trajala samo jedan dan tako da je za sada dobro. Ali s obzirom na vremena kroz koja prolazimo bio je toliko samosvjestan da se odmah javio liječnicima zbog toga što je njegov prijatelj bio zaražen. Puno je njih koji kriju simptome, a mi smo odlučili s time ići javno jer želimo poslati poruku svim drugim ljudima i klubovima da je bolje to reći i postupiti prema uputama epidemiologa, nego bilo što skrivati i riskirati zdravlje drugih – poručio je Makso Frančišković.