Ministarstvo unutarnjih poslova

Zajednička akcija hrvatske i slovenske policije: Nadzor teretnih vozila i autobusa u ponedjeljak

Hina

Ilustracija / Snimio SERGEJ DRECHSLER

Ilustracija / Snimio SERGEJ DRECHSLER

Na nadzornim punktovima pojačano će se nadzirati teretna vozila i autobuse, njihovu tehničku ispravnost i radna vremena te druge prekršajeHrvatska i slovenska prometna policija održat će u ponedjeljak od 9 do 13 sati zajedničku akciju nadzora teretnih vozila i autobusa na autocesti A3 – Samobor.


Na nadzornim punktovima pojačano će se nadzirati teretna vozila i autobuse, njihovu tehničku ispravnost i radna vremena te druge prekršaje.


Ophodnja prometne policije iz Republike Slovenije bit će tijekom odvijanja akcije prisutna na nadzornom punktu u Republici Hrvatskoj te jednako tako, ophodnja prometne policije Policijske uprave zagrebačke će biti prisutna na nadzornom punktu u Republici Sloveniji (Novo Mesto), izvijestili su iz Ministarstva unutarnjih poslova.
U nadzor će biti uključene i druge institucije Republike Hrvatske, kao što su inspekcija cestovnog prometa, Državni inspektorat, Mobilna stanica tehničkog pregleda-CVH, Hrvatske autoceste, Hrvatske ceste te Mobilna jedinica Carinske uprave, stoji u priopćenju.