Tomislav Tomašević

Zagrebački gradonačelnik očekuje drastičnu kaznu za lažne dojave o bombama

Hina

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Snimio Davor KOVAČEVIĆZagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević izjavio je u nedjelju kako su današnje dojave o podmetnutim bombama u više trgovačkih centara već treći put u zadnje vrijeme pa očekuje da se, ako se pokažu lažnim, utvrdi počinitelj, a o svemu će se detaljno očitovati PUZ.


“Tu je riječ o nizu lokacija gdje su došle dojave o podmetnutoj bombi koje se sada provjeravaju, i to treći put u zadnje vrijeme, nakon dojava u Areni i Avenue Mallu”, izjavio je Tomašević i dodao da će se policija detaljno očitovati o tim dojavama priopćenjem.


Tomašević od policije očekuje da utvrdi – ako se pokaže da su dojave lažne, tko je počinitelj jer je to kazneno djelo. Građane se uznemirava i bilo bi dobro da se počinitelja drastično kazni, a za to su predviđene visoke kazne i zatvor, dodao je.
Podsjetio je da su zadnja dva puta dojave bile lažne, a za detaljne informacije o današnjoj istrazi uputio je na policiju.


Građani se ne trebaju bojati, ali bilo bi dobro da se počinitelji privedu, istaknuo je.


Tomašević je rekao da je informaciju o dojavama o podmetnutim bombama dobio od načelnika Policijske uprave zagrebačke s kojim je u kontaktu od jučerašnje prometne nesreće na Držićevoj gdje je alkoholizirani vozač udario u tramvajsku nadstrešnicu i ozlijedio nekoliko ljudi, među kojima i dijete.