Srpski predsjednik

Vučić zgrožen da Europa ne reagira na izbacivanje Srba iz hrvatske Vlade: ‘Ti se ljudi hvale da su ustaše’

P. N.

Foto Reuters

Foto Reuters

Nisam siguran da neće sa Srbima i Pupovcem nastaviti suradnju, ali je zanimljivo da iz Europe nema reakcija, rekao jePredsjednik Srbije komentirao je u intervjuu za RTS formiranje nove Vlade u Hrvatskoj, u kojoj nakon duljeg vremena neće biti predstavnika srpske nacionalne manjine.


Kaže da ne zna hoće li se nastaviti suradnja sa Srbima, ali mu nije jasno da “nitko iz Europe nije na to htio reagirati”.


“Pa u Domovinskom pokretu se hvale da su ustaše. Nisam siguran da neće sa Srbima i Pupovcem nastaviti suradnju, ali je zanimljivo da iz Europe nema reakcija. Ako vam je glavni princip pri sastavljanju vlade da ne bude Srba, šta da kažem…”, izjavio je Vučić.
Istaknuo je i da u Vladi Srbije sjede Hrvati, iako je “Hrvata u Srbiji, koja je gotovo dvostruko veća od Hrvatske po broju stanovnika, tri puta manje”.


Komentirao je i to što je u Osijeku na 14 godina zatvora, “pod čudnim okolnostima za ratne zločine osuđen sudac Vojnog suda Vojislav Medić”.


“Tom čovjeku država sada ne može pomoći . U našoj zemlji kad dođe Gnjilanska skupina, pojavi se američka i još neka ambasada i zapovijede bivšim liderima da ih oslobode sve. Džabe što su ubijani Srbi i silovane srpkinje. Kad ne znaju kako presuditi nekom Srbinu, nije važno kako i što, presudit će mu po svaku cijenu. Sami smo sudjelovali u takvom ambijentu, takva nam je kvazielita”, rekao je.