Vremenska prognoza

Vrijeme za vikend mnoge će oraspoložiti: ‘Nakon rekordne kiše – puno sunca’

P. N.

Foto Zvonko Kucelin

Foto Zvonko KucelinU utorak je završila jedna kišna epizoda, mjestimice i rekordna, a tijekom srijede je već počela druga, koja će u većini Hrvatske trajati još i u danas prijepodne, uglavnom u južnijim krajevima i poneki sat dulje. Pritom će ponovno biti i obilnije kiše i grmljavine, ali ovaj put rjeđe u sjevernim krajevima unutrašnjosti – češće na Jadranu i u područjima uz njega. Do četvrtka u podne u mnogim će mjestima pasti više od 30 litara kiše po četvornome metru, a ponegdje vrlo vjerojatno i više od 50, osobito na sjevernom dijelu Jadrana i u gorskom području.


U drugom dijelu danas slijedi ponovno razvedravanje, a u petak suho i pretežno sunčano vrijeme, u unutrašnjosti nakon česte jutarnje magle. I tijekom vikenda će u većini krajeva biti dosta sunčana vremena, ali atmosfera posvuda neće biti sasvim stabilna pa se ne smije isključiti mogućnost za ponegdje malo kiše, uglavnom na sjevernom Jadranu, piše HRT.


U petak i subotu u većem dijelu unutrašnjosti pretežno sunčano i razmjerno toplo. Potkraj subote te u nedjelju i početkom novoga tjedna ponovno promjenljivije, ponegdje uz malo kiše. 
Na Jadrana idućih dana pretežno sunčano i toplo; potkraj subote te u nedjelju i ponedjeljak na sjevernom dijelu povremeno s lokalnim pljuskovima. Puhat će slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak, od subote jugo i jugozapadnjak.”, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.