Druženje u "Pršutu"

Vrhovni sud se jutros oglasio oko petorice utjecajnih sudaca na derneku u Kerumovoj konobi. Istragu najavila i policija

Portal Novi list

Screenshot YouTube

Screenshot YouTube

Pozivamo suce da skrupulozno i s posebnom pozornošću vode računa o svakoj situaciji u kojoj bi njihovo ponašanje moglo izgledati neprimjereno, poručili su s Vrhovnog sudaVrhovni sud jutros se oglasio povodom nedavnog “druženja” nekolicine sudaca Županijskog, Općinskog i Upravnog suda u Splitu u konobi “Pršut” Željka Keruma, gdje se slavio rođendan bivšeg nogometaša Ivice Mornara.


“Suci moraju uvijek voditi računa o svom ponašanju u i izvan sudnice. Standardi primjerenosti i obveze sudaca u tom su smislu propisani Kodeksom sudačne etike i viši su nego kod osoba koje ne obnašaju sudačku dužnost. Pozivamo suce da skrupulozno i s posebnom pozornošću vode računa o svakoj situaciji u kojoj bi njihovo ponašanje moglo izgledati neprimjereno te da se vode načelima određenim u Kodeksu sudačke etike”, navodi se u jutrošnjem priopćenju, kojeg potpisuje glasnogovornik Željko Pajalić.


Druženje je, unatoč epidemiološkim mjerama koje preporučuju izbjegavanje okupljanja većeg broja osoba u zatvorenim prostorima, a uhostiteljskim objektima potpuno je zabranjen rad, upriličeno 23. siječnja. S partyja je na internet ovih dana iscurio video, a portal Index doznao je imena sudaca koji su tamo bili.
Radi se o Bruni Kleinu, predsjedniku Županijskog suda u Splitu, Silviju Čoviću, predsjednik Upravnog suda u Splitu, Dinku Mešinu, glasnogovorniku Županijskog suda u Splitu, Mihi Mratoviću, sucu Županijskog suda i Tomislavu Zlodri, sucu Općinskog suda u Splitu.


Istragu ovog slučaja najavili su i u Policijskoj upravi Splitsko-dalmatinskoj.