Strašno

Vremešni Glinjanin ponovno je ostao bez svega. Prvo mu je u potresu srušena kuća, a sad izgorio i kontejner

Hina

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Glinska dogradonačelnica Branka Bakšić-Mitić upozorila je da probleme s električnim instalacijama imaju i drugi kontejneriU selu Roviška nedaleko Gline u utorak su izgorjela dva kontejnera koje je, zbog potresa u kojem mu je srušena kuća, koristio 76-godišnji Marko Divjakinja te ponovno ostao bez svoje imovine, ali je srećom u vrijeme požara bio kod susjeda pa nije stradao.


Iz sisačko-moslovačke policije u srijedu se doznaje da je požar buknuo oko 17 sati na dva kontejnera, jednom manjem stambenom u kojem je muškarac sam živio te drugom na njega naslonjenom sa sanitarnim čvorom.


Nakon dojave, glinski su vatrogasci brzo reagirali te najprije lokalizirali, a potom i ugasili požar, no bilo je prekasno za spas Divjakinjove imovine.
Policijski glasnogovornik Dario Kačmarčik izjavio je da je policiji o izbijanju požara dojavljeno oko 17.40 sati, a tijekom dana obavit će se očevid kako bi se utvrdili uzroci koji su ga izazvali.


Neki lokalni mediji objavljuju kako im je 76-godišnjak izjavio da je prilikom odlaska isključio grijalicu u kontejneru te da je samo frižider ostao uključen.


Glinska dogradonačelnica Branka Bakšić-Mitić upozorila je da probleme s električnim instalacijama imaju i drugi kontejneri na području grada te pozvala Stožer za otklanjanje posljedica potresa da uputi električare koji bi prekontrolirali strujne priključke.


Ponovila je da su kontejneri rješenje samo za privremeni, ali ne i dugotrajniji boravak.