Originalna ideja

Vrdoljak bi ministrima organizirao edukacijsku tribinu: “Kako popuniti imovinsku karticu”

Hina

Foto D. KOVAČEVIĆ

Foto D. KOVAČEVIĆ

»Možda ne bi bilo loše da se napravi neka tribinu za edukaciju. Ovo stvarno više nema smisla«, izjavio je Vrdoljak uoči sastanka koalicijskih partnera u Banskim dvorima. Vrdoljak kaže da on nema problema s imovinskom karticom jer već dvije i pol godine nije dužnosnik, a ne očekuje takve probleme ni među dužnosnicima iz redova HNS-aZAGREB – Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak predložio je u četvrtak da se državne dužnosnike educira o ispunjavanju imovinskih kartica, nakon što su mediji otkrili da je Damir Krstičević, kao peti ministar u aktualnoj Vladi, napravio greške u njezinu ispunjavanju.


»Možda ne bi bilo loše da se napravi neka tribinu za edukaciju. Ovo stvarno više nema smisla«, izjavio je Vrdoljak uoči sastanka koalicijskih partnera u Banskim dvorima.


Vrdoljak kaže da on nema problema s imovinskom karticom jer već dvije i pol godine nije dužnosnik, a ne očekuje takve probleme ni među dužnosnicima iz redova HNS-a.
»Upozoravali smo ih da paze što rade. Ne mogu baš staviti ruku u vatru za svakog pojedinog člana, ali mislim da smo naučili škole kroz protekle godine i da se takve stvari ne bi trebale događati«, rekao je Vrdoljak nakon što se i ministar obrane Damir Krstičević našao pod povećalom javnosti zbog propusta u ispunjavanju imovinske kartice, u kojoj nije prijavio punu kvadraturu i vrijednost vikendice blizu Šibenika.


Zbog netočnog prikazivanja imovine u imovinskim karticama iz Plenkovićeve je Vlade dosad otišlo četvero HDZ-ovih ministara – Lovro Kuščević, Goran Marić, Tomislav Tolušić i Milan Kujundžić.


Vezano uz aferu kupnje POS-ova stana, Vrdoljak je ustvrdio da bivši direktor APN-a Stjepan Čukelj, koji je izdao odobrenje da njegov zamjenik u APN-u kupi POS-ov stan, nije HNS-ov kadar.


Čukelj je bivši direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) koji je HDZ-ovu Krešimiru Žuniću omogućio kupnju POS-ova stan.