HAK

Vožnju u Lici i Gorskom kotaru otežava snijeg, na Jadranu puše jaka bura

HinaKolnici su mokri u većem dijelu zemlje, moguća je poledica, snijeg pada u Lici i Gorskom kotaru, dok u priobalju puše jaka bura, izvijestio je u utorak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).


Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici kao i na državnim cestama DC1 Vaganac-Korenica-Udbina-Gračac-Knin i DC3 Delnice-Zdihovo. Zabrana je prometa za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i za teretna vozila s priključnim vozilom.


Zbog olujne bure i zimskih uvjeta trenutno nema slobodne ceste za ?vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i za teretna vozila s priključnim vozilom iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i Rijeci i obrnuto. Teretna vozila s priključnim vozilom se isključuju na odmorištima.
Vozačima se savjetuje da na put ne kreću bez zimske opreme.


Zbog olujnog vjetra za sve skupine vozila zatvorena je ?autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje.


Samo za osobna vozila otvorene su: ?autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice; Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene; državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački; Paški most.


Zbog jakog vjetra ?zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina) ?na Krčkom mostu. Dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina) na cestama:? Jadranskoj magistrali (??DC8) Bakar-Karlobag?; ?A7 čvor Draga-čvor Šmrika; LC58107 Križišće-Kraljevica?.


Zbog snježne vijavice zatvorena je državna cesta DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno.


Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.


U prekidu su katamaranske linije: Mali Lošinj-Cres-Rijeka i Novalja-Rab-Rijeka.


Trajekt na liniji 334 Porozina – Brestova ne prevozi autobuse i kamioni iznad 3 tone nosivosti.