Novo vodstvo

Vlada predložila nove članove Uprave Ine. Evo tko su oni

Portal Novi list

Arhiva NL

Arhiva NL

Imenovanje trojice članova Uprave je do provedbe postupka natječaja za imenovanje članova Uprave, a najduže na vrijeme od šest mjeseci.Vlada je objavila prijedlog novih članova Uprave Ine.


“Donesen je Zaključak kojim se predlaže Nadzornom odboru društva INA – Industrija nafte d.d. imenovanje Miroslava Skalickog, dr.sc. Hrvoja Šimovića i Emanuela Kovačića za članove Uprave toga društva, do provedbe postupka natječaja za imenovanje članova Uprave, a najduže na vrijeme od šest mjeseci, priopćili su iz vlade.


Miroslav Skalicki
“Iskusni manager s više od 20 godina iskustva rada za Shell, jednu od vodećih multinacionalnih kompanija. Radio u međunarodnom okruženju na dužnosti generalnog direktora i direktora odjela. Raspolaže velikim iskustvom u vođenju poslovanja na međunarodnoj razini, korporativnom upravljanju, vođenju projekata i razvojem strategije poduzeća. Godinama uspješno vodio međunarodne timove i često bio mentor mlađim talentiranim kolegama.


Hrvoje Šimović


Dr. sc. Hrvoje Šimović redoviti je profesor na Ekonomskom fakultetu – Zagreb na kojem je zaposlen od 2003. godine. Prije toga radio je u Croatia banci d.d. U znanstveno-nastavno zvanje docenta izabran je 2010. godine, a u izvanrednog profesora 2013. godine. Diplomirao je 2002. godine, obranio znanstveni magistarski rad 2005. godine, a doktorirao 2008. godine. Dobitnik je nagrada Hrvatske zajednice računovođa i financijskih djelatnika za doktorsku disertaciju (2009.) i magistarski rad (2006.). Područje znanstvenog interesa su mu javne financije, fiskalna politika i oporezivanje.


Uz redovnu nastavu na Ekonomskom fakultetu – Zagreb, vanjski je suradnik na Pravnom fakultetu u Zagrebu na doktorskom studiju i poslijediplomskom specijalističkom studiju Fiskalni sustav i fiskalna politika na kolegijima „Fiskalna politika“ i „Javni dug i upravljanje javnim dugom“ te na Fakultetu organizacije i informatike na preddiplomskom sveučilišnom studiju Ekonomike poduzetništva na kolegiju „Porezni sustavi“.


Emanuel Kovačić


Emanuel Kovačić radi kao savjetnik u Ini, ranije je bio direktor Odjela pravnih poslova CEMEX-a Hrvatska te zamjenik direktora pravnog odjela u Société Générale – Splitskoj banci, gdje je bio zadužen za poslovanje s pravnim osobama i tržište novca. Prije toga radio je u Bank Austria Croatia. Trenutno je i član izvršnog odbora Hrvatske udruge poslodavaca, piše Index