Nasilje u Splitu

Vlada najoštrije osudila napad na vaterpoliste beogradske Crvene zvezde

Hina

Snimio Darko JELINEK

Snimio Darko JELINEK

Predsjednik Vlade tijekom dana razgovarao je o okolnostima slučaja s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem i splitskim gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom«, rekao je Marko MilićZAGREB Hrvatska Vlada najoštrije osuđuje huliganski napad na vaterpoliste u Splitu, a predsjednik Vlade Andrej Plenković tijekom dana razgovarao je o okolnostima slučaja s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem i splitskim gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom, izjavio je u subotu za Hinu glasnogovornik Vlade Marko Milić.


Trojica vaterpolista »Crvene zvezde« danas nešto prije 14 sati napadnuta su na splitskoj Rivi, dvojica su uspjela pobjeći, dok se jedan spasio skokom u more. Napala su ih petorica mladića, a jedan vaterpolist u tom je napadu lakše ozlijeđen.


»Vlada RH najoštrije osuđuje današnji huliganski napad na vaterpoliste u Splitu. Predsjednik Vlade tijekom dana razgovarao je o okolnostima slučaja s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem i splitskim gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom«, rekao je Milić Hini.
Policija intenzivno poduzima radnje kako bi utvrdila sve činjenice i otkrila počinitelje ovog divljačkog napada.


Napad na beogradske sportaše osudili su i brojni sportaši te političari, među kojima župan Blaženko Boban i splitski gradonačelnik Krstulović Opara.


Dužnosnici Vaterpolskog saveza Srbije (VSS) i »Crvene zvezde« najavili su da će zbog tog napada zatražiti pojačane mjere sigurnosti za gostovanja srpskih klubova i reprezentacije u Hrvatskoj.