Nove brojke

Virus ušao u pulsku Opću bolnicu, u PGŽ-u jedan novi slučaj, najviše u Splitu – 20

P. N.

Photo: Dusko Marusic /PIXSELL

Photo: Dusko Marusic /PIXSELL

U zadnja 24 sata u Istarskoj županiji ispitano je 139 uzorka briseva na COVID-19, od kojih je 1 pozitivanU Hrvatskoj je jučer preminula još jedna osoba, a potvrđeno je 28 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Ukupan broj aktivnih slučajeva sada je 561.


Novo žarište je u vinkovačkom Domu za starije i nemoćne “Grim” gdje je zaraženo 13 štićenika i jedna djelatnica. Svi su hospitalizirani hospitalizirani u vinkovačkoj Općoj županijskoj bolnici, a još nije utvrđeno na koji je način virus ušao u dom.


Danas stižu novi podaci iz lokalnih stožera.


Tri u Dubrovačko-neretvanskoj
NOVO 14.45 – Tri su nova slučaja zaraze koronavirusom u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, dvije osobe iz Korčule i jedna iz Vele Luke, i to djelatnica Doma za starije i teško bolesne osobe, izvijestio je u petak Županijski stožer Civilne zaštite.


Dvije zaražene osobe iz Korčule obiteljski su kontakti otprije pozitivne osobe, a osoba iz Vele Luke djelatnica je Doma za starije i teško bolesne osobe “Majka Marija Petković” iz Blata.


Svi djelatnici i štićenici te ustanove su testirani, a nalazi su bili negativni.


U dubrovačkoj bolnici na liječenju je jedna osoba, u samoizolaciji je 161 osoba, a u protekla 24 sata u jednom slučaju prekršene su mjere samoizolacije, ukupno 48. Od početka pandemije analizirana su 6673 uzorka.


Županijski stožer Civilne zaštite i dalje poziva građane da se drže svih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.


Izliječena je jedna osoba iz Blata pa je ukupno aktivno 15 slučajeva.


Osam u Brodsko-posavskoj županiji


NOVO 14.30 U posljednja 24 sata otkriveno je osam novih slučajeva zaraze koronavirusom u Brodsko-posavskoj županiji, potvrdio je u petak Županijski stožer Civilne zaštite.


Zamjenik načelnika tog stožera Damir Mirković rekao je za Hinu kako nije riječ o lokalnoj transmisiji, nego o osobama koje su došle iz drugih dijelova Hrvatske.


Na gradskome groblju u Slavonskom Brodu danas je pokopan Vinko Kuzmić, vijećnik u brodsko-posavskoj Županijskoj skupštini i član predsjedništva Stranke umirovljenika. Kuzmić je druga osoba umrla od koronavirusa u toj županiji.


Prema podacima Županijskog stožera Civilne zaštite, trenutačno je 21 osoba pod liječničkim nadzorom, a 77 ih je u samoizolaciji. Od početka pandemije u Brodsko-posavskoj županiji zaraženo je 175 osoba s prebivalištem toj županiji.


Jedna novozaražena osoba u Osijeku


NOVO! 12:38 – U Osječko-baranjskoj županiji u posljednja 24 sata koronavirusom je zaražena jedna osoba iz Osijeka, a testirano je 128 uzoraka, izvijestio je Županijski stožer Civilne zaštite.


Od covida-19 od početka epidemije na području te županije oboljelo je 612 osoba, od kojih su 533 izliječene. U osječkome KBC-u trenutačno je 27 pacijenata oboljelih od te bolesti, a dva su na respiratoru, priopćeno je.


Mjera samoizolacije određena je još četirima osobama koje su kontakti oboljelih, pa je sada u samoizolaciji 216 osoba. Poštovanje mjere samoizolacije kontrolirala policija, a prilikom 55 samoinicijativnih provjera sve su osobe zatečene na prijavljenoj adresi.


NOVO! 12:04 – U Zagrebu je tijekom jučerašnjeg dana zabilježeno sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom, pa je broj aktivnih slučajeva 153, dok su neki od novozaraženih povratnici s godišnjih odmora izvijestio je u petak zagrebački Stožer civilne zaštite.


Oporavilo se 22 građana tako da je ukupni broj 1090. Zbog novih slučajeva, 83 osobe su stavljene u mjere samoizolacije.


Od novih sedam slučajeva zaraze, jedan je kontakt s prethodno oboljelom osobom, jedan je “import” iz SAD-a, jedan iz Saudijske Arabije, a četiri za sada imaju negativne epidemiološke anamneze.


“Između ovih negativnih epidemioloških anamneza zamijetili smo da su to u pravili povratnici s godišnjih odmora. Šaljem apel da je potrebno odgovorno se ponašati i držati propisanih mjera i na godišnjem odmoru, u svakodnevnom životu i na radnome mjestu, upozorila je Šikić.


Od početka epidemije 25. veljače do 6. kolovoza u Zagrebu je ukupno bilo 1243 oboljelih, a broj preminulih je ukupno 24. Jedna osoba je preminula jučer.


NOVO! 11:39 – U Splitsko-dalmatinskoj županiji evidentirano je 20 novih slulačajeva.


Prema izvješću NZJZ – a SDŽ od ukupno 338 obrađenih testova sa područja Splitsko-dalmatinske županije danas je 20 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 8 osoba, iz Kaštela 1 osoba, iz Makarske 2 osobe, iz Sinja 4 osobe, iz Trilja 1 osoba, iz Gradca 2 osobe, iz Podstrane 1 osoba i iz Segeta 1 osoba.


Uz 20 novooboljelih pozitivna na COVID infekciju je i 1 osoba s područja Dubrovačko-neretvanske županije. Od ukupnog broja novooboljelih njih 9 su kontakti prethodno oboljelih dok se ostalih 11 epidemiološki obrađuju.


NOVO! 11:35 – Na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata je jedna novooboljela osoba od Covida-19, a šest je izliječeno te su trenutno aktivna 32 slučaja, priopćeno je u petak iz Županije.


Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području te županije do danas 11 sati evidentirano je 257 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.


Do sada je ukupno izliječeno 213 osoba, a 11 ih je umrlo.


NOVO! 10:50 – Varaždinska županija nema novih slučajeva, a testiran je 41 uzorak.


NOVO! 10:41Zadarska županija ima troje novooboljelih – žena s područja Poličnika i muškarci iz Bibinja i Gračaca. Jedna je novooboljela osoba bila u samoizolaciji, a za dvije su utvrđeni kontakti. Ličko – senjska županija ima jedan novi slučaj.


NOVO! 10:01Primorsko – goranska županija ima jedan novi slučaj. Radi se o mlađoj osobi koja se vratila s odmora u Dalmaciji. Nakon što su se razvili simptomi, osoba je testirana na koronavirus i nalaz je pristigao pozitivan.


Tri osobe su izliječene. U županiji je 5 aktivnih slučajeva i 149 izliječenih.


NOVO! 9:26Vukovarsko-srijemska županija ima sedam novih slučajeva. Po dvije su osobe oboljele u Nuštru i Privlaci, a po jedna u Vinkovcima, Kompletincima i Cerni.


NOVO! 9:02 – U zadnja 24 sata u Istarskoj županiji ispitano je 139 uzorka briseva na COVID-19, od kojih je 1 pozitivan. Radi se o djelatniku pulske Opće bolnice, gdje su obavljene sve protuepidemijske mjere i dekontaminacija prostora. U mjere samoizolacije stavljena su 4 zdravstvena djelatnika.


NOVO! 9:01 – U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u posljednja 24 sata na koronavirus je testirano 12 osoba. Svi su negativni.


Novooboljelih nema ni u Virovitičko-podravskoj županiji i to već osmi dan zaredom. Testirano je 10 osoba.