Koronavirus u školama

Virus u školama: U Dubrovniku zatvaraju osnovnu školu, u Koprivnici organiziraju školu na daljinu

Hina

snimio Roni BRMALJ

snimio Roni BRMALJ

O svim detaljima i samom izvođenju nastave roditelji i učenici bit će obaviješteni od strane razrednih nastavnika, istaknuto je u priopćenju.DUBROVNIK – Nakon što je utvrđeno da je jedan zaposlenik ustanove pozitivan na koronavirus Osnovna škola Marina Držića zatvorit će se na razdoblje od 14 dana, ia nastava će se izvoditi na daljinu, izvijestila je u subotu Služba za odnose s javnošću Grada Dubrovnika.


U ovoj školi zaraza koronavirusom, odnosno bolest COVID-19, ustanovljena je kod kućnoga majstora te su zato sve osobe koje su s njime bile u kontaktu, a riječ je o sedam spremačica, upućene u obveznu samoizolaciju.


Sukladno preporuci epidemiologa, a zbog sigurnosti djece, nastavnika i osoblja u OŠ Marina Držića u iduća dva tjedna nastava će se izvoditi na daljinu, odnosno prema Modelu C, utvrđenom od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.
O svim detaljima i samom izvođenju nastave roditelji i učenici bit će obaviješteni od strane razrednih nastavnika, istaknuto je u priopćenju.


Koprivnički slučaj


Učenici koprivničke Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski prva će dva tjedna nastavu pratiti na daljinu, najavio je u subotu na konferenciji za medije načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, a 11 je novozaraženih na području Županije.


U spomenutoj osnovnoj školi pet djelatnika školskoga tehničkog osoblja pozitivno je na koronavirus, a jedna prosvjetna radnica ima simptome i u samoizolaciji čeka testiranje i nalaz, rekao je Ljubić.