O migrantskom valu i koronavirusu

Vijeće za nacionalnu sigurnost: Razmotrene mogućnosti pružanja potpore hrvatskoj policiji

Hina

Reuters

Reuters

Vijeće za nacionalnu sigurnost upoznato je s aktivnostima hrvatske policije u čuvanju državne granice. S tim u vezi razmotrene su mogućnosti pružanja potpore hrvatskoj policiji od strane drugih nadležnih državnih institucija i službi, dodaje se u priopćenjuZAGREB Na sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost u četvrtak ravnatelji sigurnosno-obavještajnih agencija i ministar unutarnjih poslova iznijeli su podatke o migrantskim kretanjima, izvješteno je o aktivnostima hrvatske policije u čuvanju državne granice i razmotrene mogućnosti pružanja potpore policiji.


Premijer Plenković izvijestio je o aktivnostima u vezi s potencijalnim razvojem nove migracijske krize na istočno-mediteranskoj/zapadno-balkanskoj ruti s osvrtom na krizu u Siriji i situaciji na grčko-turskoj granici, priopćeno je nakon sjednice Vijeća.


Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović prenio je zaključke s izvanrednog sastanka Vijeća za unutarnje poslove EU-a, kojim je predsjedao.
Podatke o migrantskim kretanjima iznijeli su ravnatelji sigurnosno-obavještajnih agencija i ministar unutarnjih poslova.


Vijeće za nacionalnu sigurnost upoznato je s aktivnostima hrvatske policije u čuvanju državne granice. S tim u vezi razmotrene su mogućnosti pružanja potpore hrvatskoj policiji od strane drugih nadležnih državnih institucija i službi, dodaje se u priopćenju.


 


Članovi Vlade i Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske izvijestili su o svim aktivnostima koje su poduzete u protekla dva mjeseca u vezi sa suzbijanjem epidemije koronavirusa (Covid‑19) na nacionalnoj razini, kao i na razini Europske unije, s obzirom na ulogu Hrvatske kao predsjedavajuće Vijećem Europske unije.


Zaključeno je da su sve mjere koje su dosad poduzete bile pravodobne, učinkovite i transparentne. Uza sve aktivnosti vezane za zdravstvo i sigurnost, analizirane su moguće posljedice za financije, turizam i gospodarstvo.


Nakon rasprave zaključeno je da sve nadležne institucije nastave s poduzimanjem dodatnih mjera sukladno potrebama, uključujući i redovite sastanke Vijeća za zdravstvo Europske unije, navodi se u priopćenju Službe za odnose s javnošću Ureda predsjednika Republike Hrvatske.