Potvrdio rektor Damir Boras

Veliki uspjeh Sveučilišta u Zagrebu: I Bandiću počasni doktorat, i to na prijedlog – Muzičke akademije

P. N.

snimio Petar Jurica

snimio Petar Jurica

Još jedna pobjeda Sveučilišta u Zagrebu, koje je prošle godine na ljestvici tisuću najboljih svjetskih sveučilišta zauzelo prestižno 692. mjesto, što u odnosu na rangiranje od dvije godine ranije predstavlja izvrstan pad za čak 300 mjesta.Novost iz kategorije “vijesti iz nesvijesti”. Nije šala, nije vic. Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić dobit će počasni doktorat Zagrebačkog sveučilišta i to na prijedlog – Muzičke akademije.


Sveučilište u Zagrebu, potvrdio je rektor Damir Boras novinaru Hrvoju Krešiću s televizije N1, već je pokrenulo postupak dodjele svečanog doktorata.


Novinar Krešić objavio je ovu vijest i na svom twitter profilu, što je izazvalo salve respekta, zadovoljstva i smijeha na ovoj društvenoj mreži.
Nakon počasnog doktora Dragana Čovića iz Mostara, istom titulom će, kako stvari stoje, uskoro biti okićen i zagrebački gradonačelnik, intelektualac i glazbenik u nastanku – Milan Bandić.


Još jedna pobjeda Sveučilišta u Zagrebu, koje je prošle godine na ljestvici tisuću najboljih svjetskih sveučilišta zauzelo prestižno 692. mjesto, što u odnosu na rangiranje od dvije godine ranije predstavlja izvrstan pad za čak 300 mjesta.