HAK

Velike gužve na cestama: Kod Krčkog mosta kolona četiri kilometra, na Rupi se čeka dva sata

Hina

Foto: M. GRACIN

Foto: M. GRACIN

U pomorskom prometu sve linije plove redovito, ali zbog povećane gustoće prometa moguća su čekanja u trajektnim lukama i pristaništimaPojačan je promet na većini cesta u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti te u priobalju, ponegdje se vozi uz povremene zastoje i u kolonama, čeka se na većini graničnih prijelaza, kao i u trajektnim lukama i pristaništima, izvijestio je u subotu Hrvatski auto-klub.


Vozačima iz HAK-a savjetuju da održavaju sigurnosni razmak između vozila.


Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče dolazi do stvaranja mjestimičnih usporenih kolona vozila u pokretu uz povremene kratkotrajne zastoje.
Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, kod naplatnih postaja Trakošćan u smjeru Republike Slovenije kolona je duga oko šest kilometara, a povremeno se vozila zaustavljaju kod tunela Frukov Krč i kod čvora Krapina, kod naplatnih postaja Zaprešić u smjeru Zagreba kolona je duga oko dva kilometra.


Foto: M. GRACIN
Foto: M. GRACIN


Na autocesti A3 Bregana-Lipovac kolona osobnih i teretnih vozila kod GP Bajakovo duga je oko tri kilometra.


Zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, stvorila se kolona duga oko tri kilometra koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon. Kod tunela Učka u smjeru Rijeke kolona je duga oko šest kilometara, kod čvora Matulji u smjeru Rijeke kolona je duga oko tri kilometra.


Na Riječkoj obilaznici i A7: kod čvora Matulji u smjeru Istre/Opatije kolona je duga oko kilometra, između čvora Križišće i tunela Burlica kolona je duga oko tri kilometra.


Na Krčkom mostu kolona vozila duga je oko četiri kilometra.U pomorskom prometu sve linije plove redovito, ali zbog povećane gustoće prometa moguća su čekanja u trajektnim lukama i pristaništima.


Na graničnim prijelazima čeka se od pola sata do dva sata.


Na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom Županja/Orašje, Maljevac/Velika Kladuša, Čepikuće/Trebinja čeka se sat i pol na ulaz u Hrvatsku, a najduže na izlaz na prijelazima Maljevac i Čepikuće- sat i pol.


Na prijelazu s Mađarskom Goričan II/Letenje II na ulaz se čeka pola sata, a isto toliko i na izlaz.


Na prijelazu sa Slovenijom najduže se čeka na izlaz na prijelazu Macelj/Gruškovje- četiri sata, a na ulaz u Hrvatsku najduže se čeka na prijelazu Rupa- dva sata. Na ostalim prijelazima sa Slovenijom na izlaz se čeka pola sata.Iz Srbije se na ulaz u Hrvatsku, na prijelazu Bajakovo/Batrovci čeka dva sata, a na izlaz četiri sata. Na prijelazima Tovarnik/Šid, Ilok/Bačka Palanka na ulaz se čeka do pola sata, a na izlaz na Tovarniku sat i pol, a na Iloku do pola sata.