Neizvjesno

VELIKA ANKETA Kreće finale bitke za Pantovčak: Kome ćete dati svoj glas u drugom krugu?

P. N.

Foto Igor Soban / PIXSELL / Reuters / Arhiva NL

Foto Igor Soban / PIXSELL / Reuters / Arhiva NL

U drugi izborni krug, 5. siječnja, ulaze Zoran Milanović i Kolinda Grabar Kitarović, a konačni ishod izbora, unisoni su analitičari, ponajviše ovise o tome kome će otići glasovi Miroslava Škore, kao i hoće li Milanović uspjeti mobilizirati dosad neodlučne birače, odnosno pridobiti one koju su u prvom krugu išli lijevim kandidatimaZoran Milanović (SDP) s osvojenih 29,54 posto glasova relativni je pobjednik prvog kruga predsjedničkih izbora, a druga po broju glasova aktualna je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović (HDZ) s osvojenih 26,67 posto glasova, pokazuju privremeni neslužbeni rezultati Državnog izbornog povjerenstva, na temelju 99,98 posto obrađenih mjesta.


U drugi izborni krug, 5. siječnja, ulaze Zoran Milanović i Kolinda Grabar Kitarović, a konačni ishod izbora, unisoni su analitičari, ponajviše ovise o tome kome će otići glasovi Miroslava Škore, kao i hoće li Milanović uspjeti mobilizirati dosad neodlučne birače, odnosno pridobiti one koju su u prvom krugu išli lijevim kandidatima.


Zoran Milanović osvojio je 557.900 glasova, a Kolinda Grabar Kitarović 503.653 glasa. Miroslav Škoro dobio je 461.448 glasova, Mislav Kolakušić 110.905 glasova, a Dario Juričan 86.973 glasa.
Kolinda Grabar Kitarović pobijedila je u svim dalmatinskim županijama i županijama središnje Hrvatske, Škoro u četiri slavonske županije, a Milanović u Istri, Primorju i na sjeverozapadu Hrvatske.


Zoran Milanović najviše glasova osvojio velikim gradovima – u Zagrebu, Splitu i Rijeci, dok je u Osijeku najviše glasova osvojio Miroslav Škoro.


U anketi vas pitamo – kome ćete dati glas u drugom krugu?