Traju izvidi

USKOK u bolnici Dubrava: Istražuje se Kujundžićeva prodaja kuće samom sebi, ali i poslovi s Mrkšom

P. N.

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

U tom smislu, piše Jutarnji, opet je aktualizirana priča o toj tvrtki i navodima iz 2008. godine kad je KB Dubrava, dok je na čelu bio Kujundžić, imala ugovore sa zastupnikom Olympusa Nevenom MrkšomDržavno odvjetništvo, USKOK i policija pokrenuli su izvide vezane za bivšeg ministra Milana Kujundžića te za KB Dubrava, u kojoj je Kujundžić bio ravnatelj u dva mandata, doznaje neslužbeno Jutarnji list.


Izvidi su počeli neposredno prije smjene ministra na osnovi medijskih napisa o njegovoj imovinskoj kartici odnosno o načinu stjecanja nekoliko nekretnina. Najviše pažnje pridaje se kući na Markuševcu, u kojoj žive supružnici Kujundžić, zbog činjenice da su kuću kupili od tvrtke Zidni vrt, koja je bila u vlasništvu Tatjane Kujundžić. U tom smislu, piše Jutarnji, opet je aktualizirana priča o toj tvrtki i navodima iz 2008. godine kad je KB Dubrava, dok je na čelu bio Kujundžić, imala ugovore sa zastupnikom Olympusa Nevenom Mrkšom. Obitelj Mrkša bila je tada, naime, u susjedstvu obitelji Kujundžić, a Kujundžićeva i Mrkšina supruga u to vrijeme su i poslovno surađivale, upravo u biznisu s nekretninama.


U to vrijeme govorilo se kako Kujundžić kao ravnatelj KB-a Dubrava upravo zbog tih prijateljsko-poslovnih odnosa daje milijunske ugovore Olympusu, što su obje strane demantirale. Tvrtka više ne postoji, no poveznica Mrkše i Kujundžića je i dalje aktualna – tvrtka Smart Medical d.o.o. koju je Mrkša osnovao 2016., samo dva mjeseca nakon što je Kujundžiću započeo ministarski mandat, a u dva navrata tijekom 2018. i 2019. iz proračuna Ministarstva zdravstva isplaćeno joj 4,7 milijuna kuna, 
Nakon izvida i prikupljanja dokumentacija bit će odlučeno ima li osnova za daljnja postupanja, piše Jutarnji list.