Odlazak veterana

Uprava mu uskratila povjerenje: Novi šef Holdinga smijenio dugogodišnjeg direktora gradske tvrtke u koju je “upao” USKOK

P. N., Hina

foto: Patrik Macek/PIXSELL

foto: Patrik Macek/PIXSELL

Jakelić je također spominjan kad je uhićen šef odjela za hitne intervencije GSKG-a Neven Blaževićm ali formalni razlog njegove smjene je taj što ne uživa povjerenje nove Uprave...Novi šef Zagrebačkog holdinga Nikola Vuković smijenio je s pozicije direktora GSKG-a Joška Jakelića, koji je ovu zagrebačku gradsku tvrtku vodio posljednjih 16 godina. Za vršitelja dužnosti imenovan je Marko Šarić, dosadašnji direktor Sektora financijsko-računovodstvenih poslova, izvijestili su iz GSKG-a. Šarić će funkciju obnašati do okončanja postupka javnog natječaja za izbor i odabir direktora tog trgovačkog društva.


“Skupština trgovačkog društva Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo d.o.o., zastupana po predstavniku člana, predsjedniku Uprave Zagrebačkog holdinga d.o.o. Nikoli Vukoviću, s 18. lipnjem 2021. godine opozvala je Joška Jakelića s funkcije direktora tog društva”, navodi se u priopćenju.


Jakelić je GSKG vodio 16 godina, a smijenjen je nakon afere u kojoj je proteklog tjedna njegov bliski suradnik Neven Blažević Ćiro uhićen zbog primanja mita za namještanje poslova tvrtkama na hitnim intervencijama i obnovi zgrada kojima upravlja GSKG.