Predsjednik Vlade

Andrej Plenković: Razgovara se o mogućnosti da ove godine predstavnici Vlade obilježe i srpska stradanja

Hina

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Upitan je li moguće da se ovaj put prihvate i neki oporbeni amandmani, odgovorio je: "Ako budu kvalitetni i sadržajno korisni, dapače".ZAGREB – Predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković rekao je u danas da očekuje sadržajnu saborsku raspravu o prijedlogu zakona o obnovi Zagreba te dodao da je Vlada spremna prihvatiti i kvalitetne oporbene amandmane.


“Ovaj zakon je primjer otvorenosti Vlade i parlamentarne većine prema kvalitetnim sugestijama oporbe”, rekao je Plenković nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a, a uoči sutrašnje rasprave u Saboru o prijedlogu zakona o obnovi Zagreba.


Upitan je li moguće da se ovaj put prihvate i neki oporbeni amandmani, odgovorio je: “Ako budu kvalitetni i sadržajno korisni, dapače”.


Zaključiti aktivnosti uoči ljetne stanke
Nakon rasprave o prijedlogu zakona o obnovi Zagreba, slijedi rasprava o europskim temama i rezime šestomjesečnog predsjedanja Europskim vijećem , a premijer je najavio i nekoliko važnih zakona u Saboru u četvrtak.


“Na taj ćemo način uoči 25. obljetnice ‘Oluje’ zaključiti političke aktivnosti uoči ljetne stanke”, rekao je.


Upitan za organizaciju proslave ‘Oluje’ u Kninu, rekao je da je Vlada nadležna za organizaciju svih obilježavanja te da su koordinirano angažirani njegov ured, uredi predsjednika Republike i Sabora.


U Kinu će biti dostojanstveno i kako treba, bilo bi dobro da dođe i Boris Milošević


Obilježiti i srpska stradanja


“Ovogodišnje obilježavanje bit će nešto drugačije zbog epidemioloških razloga, ali bit će dostojanstveno i kako treba”, istaknuo je.


Upitan dolazi li u Knin i potpredsjednik Vlade iz redova SDSS-a Boris Milošević, rekao je da bi to, što se njega tiče, bilo jako dobro i korisno.


Rekao je i kako se razgovara o mogućnosti da ove godine predstavnici Vlade obilježe srpska stradanja, a o mogućnosti odlaska u Grubore javnost će biti obaviještena do kraja tjedna.


“Ova godina jako je bitna za pogled naprijed i jasno određivanje prema prošlosti. Mislim da ćemo naći rješenja i zajedno s našim partnerima poslati prave poruke”, rekao je Plenković.